To se ozývá z ministerstva zdravotnictví.

Jeden pak neví: Myslí se to vážně, nebo ne? Nemá nakonec pravdu Donald Trump? Vždyť se to dá vlastně porazit pouhou vůlí?

Připomíná to „podivnou válku“, kterou vedly Británie a Francie proti Německu po napadení Polska. Byla sice vyhlášena, ale vlastně se nic nedělo. Tak vypadá i náš nouzový stav. Nic se neděje, ale prý se možná bude dít.

Pan Prymula si dopisuje

Jak dopadla „podivná válka“, je známo. Hitler rozdrtil Francii a zbytek Evropy. Británii v poslední chvíli zachránili letci, Churchill a Bůh. Nic z toho teď k dispozici nemáme.

Jasně, aspoň promluvil předseda lékařské komory Milan Kubek: Nevěřte těm, co operují srdce a trhají zuby. Věřte epidemiologům. Není to chřipečka.

Jenže vrchní epidemiolog je ministrem zdravotnictví a pořád něco zvažuje a oznamuje, místo toho, aby jednal. A tak jsme rizikovou zemí už i pro Rumunsko.

Zeman mluví o spiknutí poražených nepřesně. Zákon by se však měl změnit

Vláda musí něco udělat ne v pátek, ale dnes. V první řadě musí s lidmi mluvit zcela na rovinu a jasně. Tahanice o krajské rady jsou přepychová věc, ale ne ve válce. Je potřeba rychle a rozhodně zastavit šíření epidemie. Silný, krátký zásek. Nezavírat ekonomiku, ale omezit na chvíli potkávání lidí, jak to jen jde.