První změnou jsou místo třešní višně, které svojí charakteristickou chutí a vůní udělají z obyčejné dobroty neobyčejnou. Druhým zlepšení je vanilkový extrakt, který dotvoří unikátní chuť.

Suroviny na malý plech:

Vypeckované višně

Vanilkový extrakt – nejlépe vytvořený doma

2 vejce

½ hrnku cukru

2 Vanilkový cukr – také nejlépe vytvořený z pravé vanilky

1 a ½  hrnku hladké mouky

1 prášek do pečiva

½ hrnku oleje

1 hrnek mléka

Jak doma vytvořit vanilkový extrakt?

Stačí koupit lahev vodky a vložit do něj pár vanilkových lusků (cca 3 ks). Vkládat sem můžete i ty, i ze kterých vyškrábnete semínka. A co je na tom nejlepší, po pár použití extraktu stačí dolévat čistou vodku, a tak budete mít stále dostatek domácího vanilkového extraktu.

Postup:

V mouce rozmícháme prášek do pečiva a cukr. Přidáme mouku, vejce, olej a mléko. Těsto nalijeme na vymazaný vyšší plech a přidáme okapané višně. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 až 20 minut.

Zuzana Dvořáková