Suroviny:

7 vajec

6 lžic cukru

2 lžíce kakaa, hořkého

11 lžic polohrubé mouky

¼ prášku do pečiva

Suroviny na náplň:

¼ másla

3 lžíce moučkového cukru

500 gramů měkkého tvarohu

1 smetana ke šlehání

Vejce s olejem a cukrem dobře vyšleháme. Pak přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali a dobře vysypali moukou. Je možné, použít i papír na pečení. Vložíme do trouby na 7 _ 10 minut při teplotě 170 – 180 stupňu.

Náplň. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme tvaroh. Ušlehanou smetanu opatrně vmícháme. Po vychladnutí korpusu jej rozdělíme na polovic. Na jeden díl namažeme náplň a druhým dílem vše přitopíme. Dezert je dobré dát na 2 – 3 hodiny do lednice. 

Marie Dvořáková