Upečte si mléčný řez. Nic na tom není
Příprava mléčného řezu je velmi jednoduchá.
Suroviny:
7 vajec
6 lžic cukru
2 lžíce kakaa, hořkého
11 lžic polohrubé mouky
¼ prášku do pečiva
Suroviny na náplň:
¼ másla
3 lžíce moučkového cukru
500 gramů měkkého tvarohu
1 smetana ke šlehání
Vejce s olejem a cukrem dobře vyšleháme. Pak přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali a dobře vysypali moukou. Je možné, použít i papír na pečení. Vložíme do trouby na 7 _ 10 minut při teplotě 170 – 180 stupňu.
Náplň. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme tvaroh. Ušlehanou smetanu opatrně vmícháme. Po vychladnutí korpusu jej rozdělíme na polovic. Na jeden díl namažeme náplň a druhým dílem vše přitopíme. Dezert je dobré dát na 2 – 3 hodiny do lednice.
Marie Dvořáková