Horníci začali duel se zkušenějším protivníkem odhodlaně. Ve 36. minutě se ale prosadili poprvé hosté, když po rohovém kopu a následném odrazu bleskově zakončil Filip – 0:1.

„V prvním poločase jsme byli kompaktní směrem dozadu. Dařilo se nám eliminovat útočnou sílu soupeře a vytvořit si několik náznaků příležitostí. Neuhlídali jsme ale rohový kop soupeře a za poločasu jsme odcházeli do kabin za nepříznivého stavu,“ popsal první půli trenér sokolovských fotbalistů Víťa Vrtělka.

Do druhého dějství nastoupili jeho svěřenci s cílem zvrátit vývoj utkání.

Jenže plány vzaly rychle zasvé. Již ve 46. minutě předvedla domácí obrana na mokrém terénu kiks v podobě špatné zpětné přihrávky, toho hosté využili k rychlému protiútoku, který se sice podařilo Horvátovi odvrátit na roh, z toho se ale přece jen prosadil Roth – 0:2. „Bohužel hned na začátku druhého poločasu jsme inkasovali další branku po rohovém kopu,“ konstatoval Vrtělka.

Mladý domácí tým se dál snažil, obranu Motorletu se ale dařilo překonávat jen velmi sporadicky. Na druhé straně musel několikrát zasahovat brankář Dvořák, který lapil i brejk Adama Fotra.

„Bohužel se nám žádnou branku vsítit nepodařilo, a tak utkání rozhodly dvě standardní situace. Klukům nemohu upřít snahu a také slušnou organizaci dozadu, směrem dopředu jsme však nebezpeční nebyli. Příští týden hrajeme další utkání v Hostouni, na které se důkladně připravíme,“ slibuje na závěr trenér Víťa Vrtělka.