Sešívaní si tak hned na úvod jarní části splnili záchranářský cíl. Po anulování výsledků právě odstoupivších Jiren padla Slavia na dno tabulky ČFL. Navíc jí fotbalový los přisoudil ve druhém jarním kole, které bylo oficiálně devatenáctým, předposlední celek tabulky, brozanský Sokol. Drahovická umělka tak zhlédla duel, ve kterém byl v sázce černý Petr, jelikož oba týmy od sebe dělily pouhé tři body. Nakonec se z těsného vítězství radovala karlovarská Slavia, která udolala Brozany jedinou přesnou ranou.

Od úvodních minut byli fotbalisté Slavie aktivnější, ale v zakončení jim chybělo více klidu, když šance Manduly, Kaliny či Vokáče vyšly naprázdno. Hosté sice v prvním dějství bojovali, ale velký problém měli s důrazem a aktivním napadáním slávistických hráčů. To, co se nepodařilo sešívaným v prvním poločase, povedlo se ve druhém. V 54. minutě ještě stačil zlikvidovat šanci karlovarského Jana Kaliny brankář Brozan Lipš, ale na dorážku Dominika Manduly již nedosáhl. Slavia rázem byla na koni a bylo jí plné hřiště, ale ani Brozany se nevzdaly. Tentokrát jim ale nebylo gólově přáno, když už si nějakou šanci vytvořily, bez problémů ji zneškodnil slávistický brankář Jiří Chára. Karlovarský výběr si tak na účet připsal při svém premiérovém vystoupení v jarní části tříbodový zisk, když navíc opustil poslední příčku v tabulce, na kterou padly Brozany.

FC Slavia Karlovy Vary – Sokol Brozany 1:0 (0:0). Branka: 54. Mandula Dominik. Rozhodčí: M. Paták. ŽK: 2:3. Diváci: 210. FC Slavia Karlovy Vary: Chára – Vyleta, Tůma, Pěkný, Mestl – Kalina (87. Frána), Skala, Vokáč (63. Geňo), Maňák (90. Shorný), Hudec (80. Dubnička) – Mandula.

Utkání 19. kola FNL mezi FC Vysočina Jihlava a Sokolov.
Vávrův gól neplatil, Baník v Jihlavě prohrál