FK Baník Sokolov – FC Viktoria Plzeň U19 2:2 (0:1). Branky Baníku: 56.Hajdo Dominik, 78. Krlička Daniel. Rozhodčí: Pachtová. Diváci: 150.
FK Baník Sokolov: Štrunc – Blažek, Řezáč, Nutsu, Hajdo – Peška, Kolář, Hackl, Stöckner – Mlika, Martinec (stř. Fiala, Tesař, Krlička, Strmiska, Bílek, Kovář, Šulc, Fišer, Neudert).

Tentokrát si pozvali baníkovci na svůj stadion k měření fotbalových sil mladíky z Viktorie Plzeň U19, se kterými se nakonec rozešli po výsledku 2:2 smírem, a to i přesto, že Sokolov musel během zápasu dvakrát dotahovat gólové manko.

„Z mého pohledu jsme celou první půli odehráli ve vlažném tempu, se spoustou chyb,“ načal své hodnocení zápasu sokolovský trenér Jiří Štěpán.

I přesto si jeho tým vytvořil dvě slibné šance, když nejdříve vyhořel v souboji s plzeňským gólmanem Miroslav Peška a posléze i Jiří Mlika.

„Do některých příležitostí jsme se dostali, ale neproměnili, což je chyba,“ dobře ví Štěpán. Naopak uhodilo na druhé straně, kdy Baník propadl ve středu hřiště a prakticky zničehonic inkasoval.

Sokolovský stoper Václav Neudert (číslo 13), napomohl svým výkonem k výhře na půdě Auerbachu 2:1.
Skalp Auerbachu má svou cenu, říká k vítězství Sokolova Neudert

„Prohrajeme souboj ve středu hřiště a soupeř nás první střelou na bránu potrestá,“ kroutil Štěpán hlavou nad první brankou, kterou jeho tým inkasoval.

Po změně stran Baník prostřídal své řady a to se odrazilo i na výkonu. „Druhý poločas už byl z naší strany aktivnější, dokázali jsme ze standardní situace vyrovnat,“ připomíná vyrovnávací trefu v 56. minutě po rohovém kopu, kterou obstaral Dominik Hajdo. Jenže z vyrovnání se sokolovský výběr neradoval dlouho, když v 69. minutě šla Plzeň opět do vedení. I podruhé se však baníkovcům podařilo vyrovnat, když se do střeleckých statistik zapsal Daniel Krlička, který tak brankově podtrhl účet duelu.

Jiří Štěpán, trenér FK Baník Sokolov
Anglický týden načali fotbalisté Baníku vítězně, dnes se postaví Plzni U19

„Bohužel jsme dostali gól z penalty, podařilo se nám však vyrovnat, a kdybychom některé předfinální věci řešili jinak, věřím, že bychom zápas i otočili,“ zdůrazňuje Štěpán a závěrem říká: „Zápas mi ukázal nevyrovnanost výkonů v individuálních činnostech některých hráčů a také to, že nás čeká ještě hodně práce.“