Sám přiznává, že v něm rivalita směrem k Přešticím i přes změnu dresu zůstává i nadále. „Samozřejmě jako hráč Rokycan jsem při příjezdu do Přeštic cítil rivalitu. Cítil jsem také stres, protože od malička se mi proti Přešticím nedaří. Do toho se na mě dívalo hodně očí, které zajímal můj herní projev. Ať už se jednalo o mé blízké, či vedení Baníku. Ale stresu jsem se po svém zbavil a pak se soustředil na pokyny, které jsme dostali od trenéra,“ svěřil se Deníku dvacetiletý mladík, jenž svou slibně rozjetou kariéru odstartoval v pouhých šesti letech v barvách rokycanských Kohoutů.

Letní příprava: ROBSTAV Přeštice - Baník Sokolov 3:2.Letní příprava: ROBSTAV Přeštice - Baník Sokolov 3:2.Zdroj: Vlaďka Štychová

Následně ještě hodnotil samotný duel, ve kterém Sokolovští nepodali vůbec špatný výkon, ale znovu přišli o nadějné vedení. Stejně jako v týdnu proti třetiligovému béčku Dukly Prahy, se kterou vedli 2:0, ale prohráli 2:4.

„Řekl bych, že první poločas nebyl z naší strany špatný. Drželi jsme se pokynů trenéra a díky tomu jsme také dali dvě branky. Bohužel jsme ale vedení neudrželi a Přeštice pokaždé srovnaly ze standardních situací. Nejprve z přímého kopu, následně jsme nechali volného hráče v malém vápně. Obzvlášť na druhý inkasovaný gól se určitě podíváme v pondělí na videu, protože takové chyby v našem pokutovém území se prostě nesmí stávat,“ ví Rybař.

V únoru porazili v rámci zimní přípravy fotbalisté Přeštic (žlutí) Sokolov 3:0 a svého soka ze sousedního kraje dokázali udolali i v sobotu, kdy zvítězili 3:2.
Vlažný úvod, pak obrat. Byli jsme lepší, tvrdil kouč Přeštic po skalpu Sokolova

I přes to šly oba týmy do druhého dějství za nerozhodného stavu 2:2. Za Baník se totiž prosadili Peška se Šulcem, kteří drželi akcie týmu na solidní úrovni. „Ve druhé půli jsme byli lepší. Více jsme drželi balon, měli šance a podle mého názoru jsme zaslouženě zvítězili,“ tvrdil trenér Přeštic Stanislav Purkart.

Letní příprava: ROBSTAV Přeštice - Baník Sokolov 3:2.Letní příprava: ROBSTAV Přeštice - Baník Sokolov 3:2.Zdroj: Vlaďka Štychová

S ním z části souhlasil i Matěj Rybař. „Ve druhém poločase už jsme nebyli v útoku tak nebezpeční a míče jsme spíše nakopávali. Na druhou stranu jsme domácí také k ničemu velkému nepustili, až na jednu situaci, ze které nám dali domácí rozhodující branku. V závěru jsme to ještě zkusili otevřít a hráli vzadu na tři obránce, ale ani to k vyrovnání bohužel nevedlo,“ posteskl si talent.

„Ale oproti středečnímu utkání s Duklou jsme předvedli dobrý výkon. Také nesmím zapomenout na naše brankáře, který nás v obou poločasech podrželi,“ doplnil fotbalista Matěj Rybař na závěr hodnocení sobotní bitvy.

Letní příprava: TJ Jiskra Domažlice - Bohemians Praha B 3:0.
Klokani na Střelnici doskákali. Jiskra poprvé vyzkoušela stopera z Klatov