SK Sparta Kolín – FC Slavia Karlovy Vary 1:0 (1:0). Branka: 9. Koděra David. Rozhodčí: Severýn. ŽK: 4:2. Diváci: 200. 
FC Slavia Karlovy Vary: Bláha – Knop (78. Gabriel), Pěkný, Skala, Vyleta – Toure (46. Shorný), Vokáč, Prágr, Hudec (Fencl) – Mašata (46. Červený), Debellis.

Fotbalová družina pod taktovkou trenéra Mariána Geňa musela skousnout těsnou prohru 0:1, a tím i konec v pohárových bitvách hned v prvním kole.

„V úvodu se nám herně nedařilo,“ zklamaně se vrací k pohárové bitvě karlovarský trenér Marián Geňo.

A právě úvod duelu patřil domácím, kteří z toho vytěžili, jak se nakonec ukázalo, vítěznou branku, kterou zaznamenal již v 9. minutě kolínský David Koděra.

„Ve 30. minutě jsme měli výhodu pokutového kopu, ale bohužel jsme ho neproměnili,“ naráží Geňo na neúspěšný pokus Martina Debellise.

Po změně stran Slavia přidala na obrátkách, ale ani to jí k vyrovnání nestačilo. „Ve druhém poločase už soupeř fyzicky odcházel a my si vytvořili šance, když tu největší jsme neproměnili,“ připomíná samostatný únik Debellise, který však tváří v tvář kolínskému brankáři neuspěl.

Slavia Karlovy Vary, Baník Sokolov a Viktoria Mariánské Lázně se dnes představí v 1. kole MOL Cupu.
MOL Cup: Postup už má v kapse tým Březové, zbylé trio o něj bude usilovat dnes

„Věřím tomu, že kdybychom vyrovnali, tak bychom dokázali utkání otočit, ale bohužel,“ přemítá nad vyřazením Geňo. „Samozřejmě nás vyřazení mrzí, jelikož jsme chtěli navázat na úspěšný loňský ročník, ale musíme se teď soustředit na ČFL, kde nás čekají těžké zápasy,“ dodává závěrem kouč Slavie.