„Když přišla možnost jít na přípravu do Baníku, který hraje třetí ligu, měl jsem jasno,“ vrací se Hrabačka k rozhodnutí k přesunu z plzeňského Petřína do Sokolova.

„Jsem rád, že mě Petřín uvolnil a já tu mohl zůstat,“ chválil si vstřícnost svého bývalého klubu. Sokolovu se však vstup do jarní části České fotbalové ligy nepovedl, když v áčkové skupině nastoupil v Praze proti Motorletu, kterému podlehl těsně 0:1.

Emoce jsou kořením fotbalu, a dvojnásob to platí po vstřelené brance.
Gólparáda Deníku: Takhle pálili střelci na podzim, vyberte nejhezčí gól

„Myslím si, že zápas s Motorletem byl vyrovnaný a slušela by mu remíza. Své šance jsme ale měli a to je hlavní,“ našel pozitiva na porážce brankář Baníku.

Teď mají baníkovci před sebou náročnou domácí premiéru v rámci jarní části třetiligové soutěže. Do Sokolova totiž zamíří Králův Dvůr, tedy druhý tým tabulky.

„Víme, jaké postavení v tabulce Králův Dvůr má, takže určitě má svou kvalitu,“ přemítal Hrabačka. „My se ale každý trénink kvalitně připravujeme na tyto těžké soupeře,“ upozorňuje.

Daniel Krlička, FK Baník Sokolov.
Jednoznačně zachránit třetí ligu pro Sokolov, říká Krlička

Králův Dvůr oproti Sokolovu vstoupil do jarní části pravou nohou, když v domácím prostředí porazil Benešov 1:0, takže baníkovce nečeká nic jednoduchého. „Musíme si vytvořit minimálně stejný počet šancí jako v prvním kole, stačí je už jen proměnit,“ připomněl Hrabačka gólové šance v bitvě s Motorletem, které však zůstaly nevyužity. „V tréninku kluci dávají góly i z těžkých pozic, takže v sobotu tam něco určitě spadne,“ přeje si otevření gólového účtu v podání kanonýrů Sokolova v duelu s Královým Dvorem.

Druhé utkání jarní části ČFL A se odehraje v sobotu 19. března od 10.15 hodin na stadionu sokolovského Baníku. Spoléhat tak budou svěřenci sokolovského trenéra Miloslava Janovského i na podporu svých fanoušků.

Trenér Miloslav Janovský (vpravo).
Sokolov čeká v jarní části třetiligové soutěže náročná mise

„Část fanoušků s námi jela i na Motorlet, tímto bych jim ještě chtěl poděkovat. Doufám, že si fanoušci Baníku cestu na stadion najdou, a věřím, že první domácí mistrák společně zvládneme,“ dodal závěrem Hrabačka.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...