Jak viděl podzimní část dvaadvacetiletý strážce branky Baníku a co ho nejvíce potěšilo, jak to má s Vánoci, to vše prozradil v exkluzivním rozhovoru Deníku.

Pavle, spokojenost po podzimní části určitě nebude namístě, když jste obsadili poslední příčku?

S konečným pořadím v tabulce samozřejmě spokojenost být nemůže, nicméně tři týmy máme shodný počet bodů, což nám dává šance do jarních bojů, a hlavně bodový odstup od dalších týmů je také velmi těsný.

Právě do podzimní části se zcela jistě promítla velká obměna hráčského kádru během letní přestávky, když měl málo času na sehrání, souhlasíte?

Přišli jsme o hodně klíčových hráčů základní sestavy jak v obranných řadách, tak v ofenzivě. Byla to velká škoda a někde se to muselo projevit, proto bylo na začátku sezony vidět, že není tým sehraný jako na jaře, když jsme dělali zbytečné chyby.

FK Ostrov. Ilustrační foto.
ANKETA: Hlasujte pro svého favorita. Takové branky padaly během podzimu

Navíc se během podzimu ještě kádr doplňoval, což asi také hrálo svou roli?

Je to tak, po šesti kolech jsme byli v nelehké situaci a něco se muselo stát. Takže tým doplnili zahraniční hráči, kteří naskočili do ostrých zápasů téměř ze dne den.

Právě příchody zahraničních hráčů vás donutily oprášit vaši angličtinu, která během zápasů nešla přeslechnout…

Samozřejmě komunikace s hráči přede mnou v češtině i angličtině zároveň je o něco těžší, ale i s tím jsem se musel nějak vypořádat. Po pár zápasech už jsem od kluků z ciziny věděl, co čekat.

Přesto jste dokázali dosáhnout alespoň na třináct bodů, což je sice málo, ale stále vám dávají šanci do boje o záchranu…

Třináct bodů sice není úplně dobrý výsledek, ale rozhodně nám dávají šance do druhé poloviny sezony. Určitě bychom chtěli navázat na vydařený závěr loňské sezony, když jsme ČFL pro Sokolov zachránili, teď to musíme na jaře zopakovat.

Mrzet určitě musely bitvy, ve kterých jste sice nebyli horším týmem, spíše naopak, i přesto jste však vyšli bodově naprázdno…

Takových zápasů bylo bohužel několik. Nejvíce mě mrzí ale prohry s plzeňskou Viktorií a Královým Dvorem. Tyto týmy byly rozhodně k poražení.

O to spokojenější jste musel být po závěrečné výhře nad rezervou pražské Dukly, kdy to pro vás byly velmi důležité body…

Myslím si, že výhra s Duklou nám pomohla jak v tabulce, tak hlavně mentálně. Tři body v posledním kole byly velmi důležité pro naši psychiku do zimní přípravy.

Pavel Hrabačka, gólman FK Baník Sokolov.Pavel Hrabačka, gólman FK Baník Sokolov.Zdroj: Daniel Seifert

Bylo přece jen něco, co vás během první poloviny soutěže potěšilo?

Každého sokolovského fanouška jistě potěšila výhra v derby s karlovarskou Slavií. V tomto zápase jsme ukázali charakter, když jsme vypjatý zápas, hrající se ve fantastické atmosféře, díky fanouškům obou týmů otočili a mohli slavit. Už teď se těším na jarní odvetu.

Můžete prozradit z vašeho pohledu nejlepší utkání podzimu a na který zápas byste naopak nejraději zapomněl?

Nejraději vzpomínám na zápas v Přešticích. Byl to náš první vítězný zápas, navzdory jejich velmi kvalitnímu kádru. Do zápasu také premiérově nastoupily posily ze zahraničí. Přežili jsme tlak domácích i vyhecovaný závěr. Naopak nejraději bychom určitě všichni zapomněli za Králův Dvůr. Tento zápas jsme měli zvládnout, ale zbytečnými chybami jsme si situaci velmi zkomplikovali.

Opomenout nemůžeme ani fanoušky, kteří vás doprovázeli i na utkání na hřištích soupeřů, a i když se vám zrovna nedařilo, nezlomili nad vámi pověstnou hůl…

Hrozně bych jim chtěl tímto poděkovat, moc si vážíme jejich podpory. Byť jsme hráli venku, často jsme se cítili jako doma. Na jaře si s nimi musíme užívat vítězství častěji.

Teď před sebou máte pauzu, jak ji využijete?

Přes svátky si všichni potřebujeme odpočinout, když já pauzu využiji k dohnání restů ve škole. Abychom ale byli nachystaní na zimní přípravu, budeme si plnit individuální plány.

Sokolov zlomil béčko Pardubic až v závěru, vyhrál 5:3.
PODÍVEJTE SE: Sokolov zlomil béčko Pardubic až v závěru

Pak už na řadu přijde u hráčů ne moc oblíbená zimní příprava, jak jste na tom vy?

Zimní příprava vážně není moc oblíbená u většiny hráčů, ani já nejsem výjimka. Samozřejmě vím, že je to nezbytná součást sezony. Očekávám, že příprava bude opět náročná, ale budeme z toho těžit zase celé jaro.

Navíc na dveře klepou Vánoce, pomáháte s přípravami a co pro vás znamenají?

Na Vánoce se každoročně velmi těším, hlavně na atmosféru, kdy je klid. Mám rád vánoční tradice. Podílím se i na pečení vánočního cukroví (úsměv).

Raději dárky dostáváte, nebo spíše děláte ostatním radost?

Každý z nás se těší na nějaká překvapení, ale i rád vidí radost druhých.

Co byste svým spoluhráčům a fanouškům popřál do nového roku?

Fanouškům i spoluhráčům bych popřál hlavně pevné zdraví, pohodu a abychom si na jaře užili společně více radostí z vítězství.


Načítám tabulku ...