Trenér a manažer Olympie Petr Peterka nachystal svému týmu kvalitní zpestření, když během několika týdnů Březováci odehráli několik zajímavých utkání.

„Přípravné zápasy splnily svůj cíl, po delší herní pauze se hráči znovu vrátili na hřiště a oživili si základní znalosti,“ pochvaloval si návrat na zelená kolbiště šéf Březové Petr Peterka.

A spokojen mohl být až na jeden moment nadmíru. Jeho výběr totiž dosáhl na cenné skalpy, když porazil třetiligovou Slavii 2:1 či divizní Chomutov 3:1.

„Samozřejmě výsledky byly potěšující a hráči v těchto utkáních makali a bojovali, ale na druhou stranu jsme v odvetném utkání se Slavií propadli,“ připomněl Peterka odvetné utkání, které se Březové vůbec výsledkově nepovedlo, když doma prohrála vysoko 0:5.

Hráči Olympie tak po malé pauze naskočí zpět do tréninkového drilu v rámci letní přípravy, kterou odstartují ve čtvrtek 9. července.

V Hroznětíně je nachystán na sobotu 11. července fotbalový Rabbit Cup 2020.
V Hroznětíně je nachystán fotbalový Rabbit Cup 2020

„Hráči mají naplánováno volno, ale ve čtvrtek 9. července již plně odstartuje příprava na nový soutěžní ročník,“ přiblížil start neoblíbeného drilu Peterka.

Právě během letní přestávky může doznat březovský kádr změn, když se někteří hráči mohou přesunout do nedalekého Sokolova, který bude v novém ročníku brázdit Fortuna ČFL, což může přinést starosti ohledně březovského kádru.

„Kmenovým hráčem Baníku je pouze jeden hráč a ten se vrací. Pokud bude mít někdo jiný zájem odejít, je to pouze na dohodě a jednání, samozřejmě s doplněním týmu je vždy plno starostí,“ přemítal trenér a manažer v jedné osobě.

Březová pak bude po odchodu trenéra Mariána Valacha během přestávky hledat nového kouče. „Hledání trenéra a osoby spolupracující je vždy složitá věc. Snaha o zajištění nového trenéra je a já bych se rád věnoval ostatní činnosti klubu, ale v případě, že nebude, tak zůstanu,“ přiblížil možnosti ohledně trenérského postu Peterka.

Březová tak má před sebou náročnou přestávku, kdy bude shánět nejen trenéra, ale bude chtít udržet co nejsilnější kádr.

„Uděláme maximum pro zajištění kádru, aby byl schopen hrát v divizní soutěži ve středu tabulky. Úspěchem tedy pro nás bude udržet soutěž pro naše město, hráče, diváky a všechny další, co nám jsou nakloněni,“ dodal závěrem cíle pro nový ročník divize Peterka.

Sedmý ročník SpaRunu opanoval v hlavním závodě mužů Max Betsch, ženám pak kralovala Anežka Ševčíková. Kdo vyhraje letos?
Běžecký SpaRun již poosmé, stále se můžete registrovat