FK Ostrov – FK Arsenal Česká Lípa 1:1 (0:1). Branky: 57. Kostka Jakub – 19. Dvořák Miroslav. Rozhodčí: Holakovská. ŽK: 3:3. Diváci: 250. FK Ostrov: Vaněček – Janda, Sýkora (67. Vondráček), Toth, Dušek – Kostka, Machek, Hackl, Kobera (72. Jaffan), Vrba – Matoušek.

Jeden z nich přidali fotbalisté Ostrova do své sbírky o víkendu, kdy hostili na svém stadionu favorizovanou Českou Lípu, která dorazila v čele s exligovým fotbalistou Jiřím Štajnerem, a nakonec z toho byla po výsledku 1:1 dělba bodů.

„Potvrdilo se to,“ uznává sílu soupeře dvacetiletý záložník Ostrova Jakub Kostka.

„V prvním poločase nás přehrávali, gól jsme si dali ale vlastně sami po tom, co jsme byli nedůrazní a neodkopli balon pryč. Odrazilo se to k útočníkovi soupeře, který se nemýlil,“ bědoval Kostka nad obdrženou brankou z kopaček Miroslava Dvořáka.

„Navíc se nám nedařila přihrávka, každý druhý balon byl ztracený,“ přidává svůj pohled na nepovedený první poločas.

Fotbalisté karlovarské Slavie o víkendu remizovali s Admirou Praha 0:0.
Slavia vyválčila v bitvě s Admirou bod, teď se chystá na béčko Plzně

To po změně stran naskočil na hřiště zcela jiný Ostrov. „Nahráli jsme si, nebáli se hrát a bylo to hned vidět,“ říká s úsměvem k probuzení svého týmu fyzicky nabušený mladík.

Právě on se stal hrdinou zápasu, alespoň pro domácí výběr, když v 57. minutě potrestal zaváhání českolipského brankáře Tomáše Plechatého.

„Pro nás to byl důležitý moment,“ je si vědom Kostka. „Gól nás dost nakopl, škoda že nepadl ještě druhý,“ lituje ostrovský hráč.

FK Olympie Březová. Ilustrační foto.
Štětí stačilo pět minut na obrat, Březová tak na body nedosáhla

A ví proč. Ostrov po vyrovnání řádně ožil. „Byli jsme aktivnější a nebezpečnější, hosté hráli agresivně a dost faulovali,“ říká Kostka na adresu soupeře.

Ostrov tak dosáhl na šestý podzimní bod a přiblížil se o něco málo týmům před ním. „Bohužel se nám nedaří, ale musíme se s tím poprat, věřím, že ještě několik bodů v podzimní části uděláme,“ přeje si další důležité bodové zisky.

FK Hvězda Cheb.
Klatovy v Chebu tvrdě narazily, Hvězda brala velmi cenný skalp

Ty mohou přidat hráči Ostrova již v úterý 28. září, kdy budou hostit na svém stadionu od 15.30 hodin Chomutov.

„Bude to náročné utkání,“ přemítá Kostka a pokračuje: „Hrajeme ale doma s podporou našich fanoušků, takže věřím, že uděláme tři body.“


Načítám tabulku ...