„Vzhledem k vývoji podzimní části panuje spokojenost, ale soutěž je ještě dlouhá a těžká,“ krotí podzimní euforii trenér Březové Petr Peterka starší, který pro Deník zhodnotil vystoupení v první polovině soutěže béčkové skupiny.

Vstup do podzimní části jste měli rozpačitý, remíza v Kladně, porážka s Mostem…

Vstup do podzimní části byl pro nás vážně rozpačitý. Do Kladna jsme zajížděli s respektem uhrát bod, ale vzhledem k průběhu utkání jsme mohli mít plný bodový zisk. Domácí zápas s Mostem nám nevyšel, soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Poté následovala vítězná jízda, která vás nasměrovala v tabulce na medailové posty…

Další zápasy nám po bodové stránce vyšly. Zdobila nás bojovnost, snaha o kombinaci a vůle pro bodový zisk.

Ve druhé polovině soutěže jako by vás štěstěna opustila, když výsledky byly jako na houpačce, ale stále jste dokázali bodovat…

Nedá se říct, že bychom hráli špatně, přišlo několik zápasů, kdy jsme hráli dobře, ale v posledních minutách jsme si nechali vysloveně utéct body pod rukama. Kdybychom se více soustředili na konec utkání, mohl být bodový zisk větší a i postavení v tabulce pro jarní část. I přesto byl a je stále v týmu kolektivní duch za dobrý herní projev a snaha v každém zápase o bodový zisk.

Skvělou sedmou příčku obsadili v podzimní části Fortuna divize B fotbalisté Olympie Březová.Skvělou sedmou příčku obsadili v podzimní části Fortuna divize B fotbalisté Olympie Březová.Zdroj: Daniel SeifertTým se potýkal během podzimní části s velkou marodkou, což se odrazilo nejednou i ve složení základní jedenáctky…

Od prvního zápasu jsme měli zdravotní problém u několika hráčů a ti se nějakou dobu nemohli zapojit do zápasů. Z tohoto důvodu jsme dost často měnili základní složení.

Na závěr první části jste však dokázali urvat cennou výhru na půdě České Lípy…

Do České Lípy jsme zajížděli zase bez několika hráčů a byli jsme si vědomi síly domácího celku. Hráči zahráli jako celek výborně a za tuto odvedenou práci porazili domácí a odvezli si velice cenné tři body.

Nakonec jste skončili na sedmém místě s čtyřiadvacetibodovým ziskem, panuje tedy spokojenost?

Vzhledem k vývoji podzimní části panuje spokojenost, ale soutěž je ještě dlouhá a těžká. V jarní části bude potřeba sbírat body dál pro setrvání v polovině tabulky.

Během podzimní části jste pak profitovali z gólového apetitu Pavla Veselého, který byl se čtrnácti góly nejlepším kanonýrem podzimní části…

Pavlovi v podzimní části soutěž vyšla díky jeho přístupu k tréninku a zápasu. Prosadil se gólově a pomohl k bodovému zisku týmu. Na druhou stranu si zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří s ním byli na place, za předvedenou hru, která mu umožnila tyto branky vstřelit.

Po malé přestávce naskočíte do zimní přípravy, kdy ji zahájíte a jak ji hráčům zpestříte?

Trénovali jsme do 2. prosince a zpět na hřiště se vrátíme 10. ledna.

Poohlédnete se během fotbalové výluky také po případných posilách?

Rádi bychom pro tým sehnali jednoho dva hráče, ale vzhledem k našemu regionu je toto velice těžké.

Sice je to velmi daleko, ale s čím půjdete do jarní části soutěže?

Náš cíl je hrát o co nejlepší umístění a hlavně hrát fotbal, který nás bude bavit a samotní hráči budou spokojeni se hrou. Dále pak chceme udržet divizi i pro následující ročník.


Načítám tabulku ...