Na umělé trávě v areálu Baníku, kde se A-tým Sokolova připravuje, již nebyl k vidění Daniel Stropek ani další hráči. „Stropek se vrátil do MFK Karviná. Opci poté uplatnil SK Líšeň na dalšího obránce Ondřeje Ševčíka, který v brněnském klubu odehrál většinu podzimní části sezony. V týmu již není ani Jan Hošek, který vyjednává o své fotbalové budoucnosti se svým mateřským klubem FK Teplice,“ upřesnil sportovní ředitel FK Baník Sokolov Tomáš Provazník.

Naopak se Bohuslavu Pilnému hlásila nová akvizice, střední obránce Karel Hasil z Teplic. „Jednadvacetiletý stoper by tedy měl vyztužit zadní řady našeho týmu. Do přípravy nastoupil i záložník Ondřej Ruml, který strávil podzimní část sezony na hostování v třetiligových Domažlicích,“ vypočítává Tomáš Provazník.

Ilustrační foto.
Prostějov převrátil vyrovnaný zápas na svou stranu

V sobotu již čeká baníkovce první přípravný zápas, kdy na domácí umělce přivítají od 11 hodin divizní Přeštice.

Záchranářské boje potom zahájí fotbalový Baník 7. března na hřišti Zbrojovky Brno. V tabulce Fortuna:národní ligy chybí Sokolovu na nesestupovou čtrnáctou Vlašim sedm bodů.

Ještě v tomto týdnu mají dorazit na západ Čech další hráči na zkoušku. Nový lodivod horníků je ale s posilami opatrný, i když dobře ví, kde tým tlačí bota. „Čtrnáct gólů je hrozně málo a s tím zkusíme něco udělat. Máme vytipované nějaké hráče, které bychom chtěli přivést. Ale musím zdůraznit, že v první řadě chci poznat kluky, kteří tady nyní jsou,“ říká.