Pro oba týmy to bylo první utkání po výměnách na trenérských postech. „Samozřejmě jsme nevěděli, jestli zachovají své rozestavení, nebo ho trochu změní, ale věděli jsme, že hrají hodně agresivně, dokáží vyhrávat souboje, hrají jednoduše dopředu,“ uvedl David Vaněček, který vedl Baník do zápasu společně s Karlem Tichotou. Předpoklady nového trenérského dua se potvrdily. „Do 30. minuty jsme se soupeři vůbec nevyrovnali v soubojích, v odražených balonech, všude jsme byli druzí,“ líčí Vaněček.

Potom se ale domácí osmělili, a ve 41. minutě šli dokonce zásluhou Štursy do vedení. „Dali jsme gól a kluci si začali věřit,“ dodává kouč Sokolova.

Přestávkové pokyny ale domácí splnit nedokázali. „Řekli jsme si, že nesmíme dostávat góly jako v předchozích zápasech, kdy jsme dva tři dostali, to je potom těžké vyhrát. Bohužel deset minut po začátku druhého poločasu jsme dostali z penalty branku na 1:1,“ lituje David Vaněček. A s Baníkem inkasovaná branka pořádně zamávala. „Byli jsme potom jasně horším týmem, nebyli jsme schopní být dobře postavení,“ popisuje trenér Sokolova.

Hosté situace využili a přidali druhou, vítěznou branku. „Snažili jsme se hru maximálně zjednodušit, přidali jsme druhého útočníka, už jsme si ale vyloženou příležitost nevytvořili. Směrem dopředu to bylo od nás hodně málo,“ litoval David Vaněček.

Sokolovský Baník tak zůstává v tabulce na posledním místě.

FK Baník Sokolov – SK Líšeň 1:2 (1:0). Branky: 41. Štursa – 54. Hladík (pen.), 61. Zikl. Diváci: 435.

Sokolov: Jakub Dvořák I. – Šmehyl (78. Stropek), Hošek, A. Čihák, Jakub Dvořák II. – Machek, Machuča – Štípek, Selnar (69. Kopřiva), Vávra – Štursa (64. Červenka).