„Přestože je už pár dní po, stále je tak těžké zápas strávit. Ze hry i výsledku jsem ohromně zklamaný,“ říká na úvod bez okolků trenér Vítězslav Hejret.

Přitom příprava probíhala klasicky, podle plánu a velmi důkladně. O nějakém vypuštění posledního zápasu sezony tak nemůže být řeč. Navíc Baník bojoval o udržení desátého místa. „Před utkáním jsme udělali všechno pro to, abychom právě takový zápas neodehráli. Vybrali jsme co nejlepší sestavu, na Ústí jsme byli po taktické stránce nachystaní, byly zde takové podmínky, abychom zápas kvalitně odehráli,“ potvrzuje kouč Sokolova.

Jenže.

Jedna věc je záměr, druhá potom realita. Hornický celek si prostě v sobotu vybral svou slabší chvilku. „Hráči měli několik úkolů, ale žádný se nepovedl, maximálně částečně. Chtěli jsme bránit lépe než soupeř, dostali jsme pět branek. Chtěli jsme vyhrávat souboje, byli jsme v nich horší,“ líčí zklamaně Hejret.

Celý zápas ovlivnila hned první minuta utkání, kdy Baník rychle inkasoval, po čtyřiceti vteřinách hry. Poprvé do kabin odcházeli domácí za stavu 0:2. „Do druhé půle jsme udělali nějaké změny, snížili na 1:2 a byli v takové euforii. Jenže pak přišla červená karta, gól, penalta, gól a zápas se stal nekontrolovatelným, zvrátit to už nešlo,“ konstatuje sokolovský trenér.

Ten musel na závěr vyseknout poklonu příznivcům svého týmu v ochozech. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří s námi zůstali až do konce, i když se nám nedařilo. Věřím, že na nás byli naštvaní,“ řekl na závěr Vítězslav Hejret.