„V loňském roce dokazovali, že chtějí postoupit, a dělali pro to všechno. Měli velice dobrý tým a to samé platí pro novou sezonu. Je to jediný klub, který jednoznačně prohlásil, že chce postoupit. Na našem hřišti budou favoritem,“ říká na úvod kouč FK Baník Sokolov František Šturma.

„Mají mladé, běhavé hráče, plus zkušeného Mageru. Nebude to pro nás nic jednoduchého, ale budeme chtít odpracovat naši porážku ze Žižkova, kde jsme v posledních sekundách zápasu obdrželi gól a prohráli jsme,“ doplňuje ještě sokolovský trenér.

K úspěchu podle Šturmy povede pouze velice kvalitní, týmový výkon jeho svěřenců. „Který bude založen na kvalitní defenzivě. Zároveň se nesmíme bát hrát směrem dopředu. To znamená, že jakmile půjdeme dopředu, musí se zapojovat všichni hráči, to samé platí v naší defenzivní činnosti,“ upřesňuje František Šturma.

Baník bude hrát na vítězství. „Hrajeme v domácím prostředí, povinnost nám velí vyhrát, ať je to jakkoliv těžký soupeř,“ říká rezolutně kouč hornického celku.

Bezhlavý hurá fotbal ale František Šturma odmítá. „Soupeři přizpůsobíme taktiku, s každým soupeřem se nedá hrát úplně otevřená partie, ale když podáme velice disciplinovaný výkon jako s Hradcem Králové, tak body můžou zůstat doma. Záležet bude ale na tom, jak k tomu jednotlivci i tým celkově přistoupí,“ upozorňuje Šturma.

V sokolovské sestavě bude chybět Mejdr, který na Žižkově obdržel červenou kartu, navíc jeho tržnou ránu na noze muselo vyspravit několik stehů. Jinak budou domácí v plné síle, to se zřejmě týká i psychiky. „Na tréninku bylo vidět, že jsou hráči natěšení, mají velkou chuť,“ hlásí František Šturma.