Nakonec se z vítězství radovalo Poříčí, když jeho obě brankové radosti zaznamenal kanonýr Jiří Rozsíval, kterému na to stačilo pouhých osm minut.

Tím udržel svůj tým na fotbalovém trůnu. Naopak Františkovy Lázně se po porážce propadly ve vyrovnané tabulce na pátou pozici.

Na druhém místě je vystřídal Nejdek, který se představil na půdě chebského FC, kde dosáhl na tříbrankovou výhru. Posun v tabulce si připsala na konto i rezerva karlovarské Slavie, která si poradila na drahovické umělce s výběrem Lomnice, když z toho bylo v podání sešívaných pětibrankové vítězství a také posun na třetí příčku. Tři body vyválčilo před svými fanoušky Nové Sedlo, které hostilo v rámci sokolovského derby Chodov, když dosáhlo na výhru rozdílem dvou branek.

Díky výhře se pak i Nové Sedlo posunulo před Františkovy Lázně, a to na čtvrtou příčku. V souboji tabulkových sousedů uspěla na svém stadionu Nová Role, která uhrála s Toužimí nerozhodný výsledek a k tomu přidala po rozstřelu druhý, bonusový bod, když pak Toužim v tabulce přeskočila o jeden bod.

Domácí prostředí přetavil v důležitou výhru nováček z Hroznětína, který vypráskal pěti kousky Žlutice, když hattrickem k tomu přispěl útočník Tomáš Koch.

A nejhorší nakonec. Sypat popel na hlavu si mohli fotbalisté hornoslavkovského Spartaku. Doslova. Na půdě karlovarské Lokomotivy drželi premiérovou bodovou naději pouze první poločas, navíc když celý druhý poločas měli převahu o jednoho hráče více v poli.

Ale ani to nakonec body nepřineslo, když Lokomotiva po bojovném výkonu zaslouženě vstřelila ve druhém dějství rozhodující branku, a hostům se tak sen o prvních bodech rozplynul jako dým.

Výsledky, 9. kolo

Nové Sedlo – Chodov 3:1 (1:0). Branky: 20. Pelech Tomáš, 48. Macák Petr, 64. Patera David – 88. Kopecký Michal.

Nová Role – Toužim 1:1 (0:1) – PK 4:2. Branky: 54. Červík Tomáš – 31. Bartoška Jaroslav.

Králové Poříčí – Františkovy Lázně 2:0 (0:0). Branky: 60. a 68. Rozsíval Jiří.

Hroznětín – Žlutice 5:1 (5:1). Branky: 9. , 10. a 36. Koch Tomáš, 13. a 17. Klas Jiří – 18. Čech Adrian.

Loko Karlovy Vary – Horní Slavkov 2:1 (1:1). Branky: 26. Shorný Daniel, 72. Tulák Jindřich – 38. Šereda Lukáš.

Slavia Karlovy Vary B – Lomnice 5:1 (3:0). Branky: 19. a 35. Jaffan Samir, 27. Chomát Lukáš, 61. Zedníček Jaroslav, 85. Frána Ondřej – 71. Zelinger Matěj.

FC Cheb – Nejdek 1:3 (1:2). Branky: 36. Altman Václav – 3. a 42. Neudert Filip, 50. Schlosser Jiří.