„Na začátku sezony jsme si dali za cíl zachránit se v krajském přeboru. Když jsme se ale v posledním podzimním kole dostali do čela tabulky, náš cíl jsme skromně přehodnotili a chtěli jsme přebor vyhrát,“ připomněl podzimní jízdu v podání vintířovského výběru jeho trenér Luboš Váša.

Truck Trial si podmaní po dva víkendové dny pískovnu ve Vřesové u Sokolova.
FOTO: Mistrovství republiky v truck trialu bude k vidění ve vřesovské pískovně

Povedlo se. Vintířov splnil svůj cíl a s předstihem urval mistrovský titul, když v důležitém utkání vyhrál na půdě Žlutic 3:0, čímž proměnil mistrovský mečbol. „Vítězství je podle nás zasloužené, protože jsme do čela celé jaro nikoho nepustili a za celou sezonu jsme pouze dvakrát poznali hořkost porážky,“ narážel na pouhé dvě porážky v sezoně Váša.

„Ceníme si například i toho, že jsme za poslední čtyři kola nedostali ani jednu branku,“ připomněl vintířovský kouč další skvělou bilanci. I přestože vintířovský klub disponoval velmi úzkým kádrem, dokráčel k zaslouženému mistrovskému titulu.

Hroznětín se loučil s domácím prostředím výhrou 4:1 nad karlovarskou Lokomotivou.
OBRAZEM: Vintířov urval mistrovský titul, Hroznětín pak titul vicemistra

„Titul patří celému týmu, který není nikterak široký, ale velmi vyrovnaný, takže jeden nahradí druhého, aniž bychom oslabili,“ pochvaloval si Váša týmového ducha, který tým provázel po celou sezonu. „Titul patří nejen nám, ale také obci Vintířov a hlavně našemu prezidentovi, který se stará o chod klubu. Já osobně tento úspěch považuji ve své dlouholeté trenérské, ale i hráčské kariéře za ten nejsladší,“ uzavřel s úsměvem kouč Vintířova.

Jeho tým se bude loučit se sezonou v domácím prostředí, kde se střetne ve šlágru závěrečného kola krajského přeboru s druhým v pořadí Hroznětínem, tato bitva bude k vidění na vintířovském stadionu v sobotu 18. června od 14.00 hodin.