„Admira je jedním z mých méně oblíbených soupeřů. Jedná se o kvalitní mužstvo, které chce hrát fotbal, ale zároveň do toho umí šlápnout,“ řekl pro klubový web záložník Daniel Krlička.

Ale to nic nemění na plánech sokolovských fotbalistů, kteří chtějí tentokrát před domácím publikem naplno bodovat. Ani v úvodním kole nepodal Baník, jehož kádr prošel před sezonou výraznou proměnou, špatný výkon, ale z vítězství se po vyrovnaném průběhu radoval soupeř.

V úvodním kole Fortuna ČFL A nestačil sokolovský Baník na svém stadionu v rámci západočeského derby na rezervu plzeňské Viktorie, které podlehl 0:2.
OBRAZEM: Sokolov vstoupil do ČFL prohrou v západočeském derby s Plzní B

„Teď samozřejmě půjdeme do utkání s tím, že chceme zvítězit. Během týdne jsme se na soupeře důkladně připravovali a v sobotu se půjdeme porvat o dobrý výsledek. Věřím, že získáme první body v této sezoně,“ přál si nový kapitán Baníku.

V úvodním kole Fortuna ČFL A nestačil sokolovský Baník na svém stadionu v rámci západočeského derby na rezervu plzeňské Viktorie, které podlehl 0:2.V úvodním kole Fortuna ČFL A nestačil sokolovský Baník na svém stadionu v rámci západočeského derby na rezervu plzeňské Viktorie, které podlehl 0:2.Zdroj: Daniel Seifert

Šestadvacetiletý odchovanec klubu, který absolvoval i sportovní třídy při sokolovské ZŠ Pionýrů, byl pro trenéra Miloslava Janovského jasnou volbou. S kapitánskou páskou vyběhl už při třetiligové premiéře s rezervou plzeňské Viktorie.

FK Hvězda Cheb. Ilustrační foto.
Hvězda dohnala dvoubrankové manko a dosáhla na bod

„Pro mě je to obrovská čest. Pásku přebírám po velkých osobnostech a já teď půjdu v jejich šlépějích,“ vyznal se Daniel Krlička, na kterého bude kouč spoléhat nejen na hřišti, ale své slovo má šikovný záložník i v kabině.

„Klukům musím jít příkladem, podávat stabilní výkony a být pro ně oporou,“ uvědomuje si i samotný fotbalista, jenž byl v týmu i v minulé sezoně, ale jinak došlo v kádru Baníku přes léto k poměrně velké fluktuaci.

„Myslím si, že všichni nováčci zapadli velice dobře. Většinu kluků jsme znali, ať už ze sokolovské mládeže, nebo jako naše soupeře. Parta teď jednoznačně drží při sobě,“ říká Krlička a věří, že se to brzy odrazí i na výkonech a výsledcích.

V úvodním kole Fortuna ČFL A nestačil sokolovský Baník na svém stadionu v rámci západočeského derby na rezervu plzeňské Viktorie, které podlehl 0:2.V úvodním kole Fortuna ČFL A nestačil sokolovský Baník na svém stadionu v rámci západočeského derby na rezervu plzeňské Viktorie, které podlehl 0:2.Zdroj: Daniel Seifert

„Snad si to brzy sedne. Přece jenom není jednoduché zapracovat takové množství nových členů do herního systému,“ doplnil fotbalista, který hrál třetí ligu i za karlovarskou Slavii, která je teď v ČFL jedním ze soupeřů Sokolova.

Na derby sice dojde až 24. září, ale už teď se oba rivalové z regionu pozorně sledují. Karlovarská Slavia měla lepší vstup do sezony, na úvod porazila doma 2:0 béčko Bohemians 1905 a teď hraje ve stejném čase jako Sokolov na hřišti pražského Motorletu. Ten začal porážkou 1:2 v Přešticích.

V divizi hraje doma jen Cheb, hostí Arsenal

Na programu je o víkendu také 2. kolo divize, v níž jsou tři týmy z Karlovarského kraje rozděleny do skupin A i B. Jediný zástupce v áčku Viktoria Mariánské Lázně, která do soutěže vstoupila domácí remízou 1:1 s Komárovem, tentokrát vycestuje ven. V neděli od 17 hodin se představí na hřišti Sokola Lom u Tábora, jehož dres obléká i bývalý reprezentant Jan Šimák.

Mariánskolázeňská Viktoria si připsala ve Fortuna divizi A na účet cenný bod, když uhrála remízu s Komárovem. Foto: David Ždímal
PODÍVEJTE SE: Viktoriáni remizovali s Komárovem

Také Olympia Březová ve skupině B míří za soupeřem, v sobotu od 10.15 nastoupí v Kolodějích proti pražskému Újezdu. Doma se tak představí jen Hvězda Cheb, která hostí v sobotu od 16 hodin Arsenal Česká Lípa. Dočká se některý z týmů z regionu prvního vítězství v letošním ročníku divize?

Cenný bod ukořistila na úvod podzimní části Fortuna divize B Březová, která na svém stadionu dokázala uhrát bezbrankový výsledek s favorizovaným výběrem Neratovic.
OBRAZEM: Neratovice odjely z Březové s bodem