„Vítězství v krajském přeboru je obrovský úspěch vintířovského fotbalu a my všichni víme, že každý soupeř nás bude chtít porazit,“ narážel Váša na odmítnutí postupu do divizní soutěže a setrvání v nejvyšší krajské soutěži, ve které bude Vintířov obhajovat loňský triumf.

Ale tentokrát čeká vintířovskou družinu pořádně náročná šichta, když o prvenství v soutěži bude usilovat hned několik týmů v čele s exdivizním Ostrovem.

„Letošní přebor bude hodně vyrovnaný, ale chceme se poprat o co nejlepší umístění. Nejsme alibisté, budeme chtít obhájit vítězství v přeboru,“ prozradil Váša, s jakým cílem bude Vintířov vstupovat do nové sezony v krajském přeboru.

Karel Tichota, trenér FK Ostrov.
Ostrov vyměnil trenéra. Cíl? Návrat do divize

Během krátké fotbalové výluky zaznamenal Vintířov jen kosmetické změny. „Nemáme důvod měnit to, co funguje,“ vysvětloval Váša. „Pro nás je nejdůležitější, že nikdo z kluků nás neopustil a kádr se nám podařilo udržet. Sehnat hráče v této době je nadlidský úkol. Snažíme se kádr doplnit a uvidíme, co se podaří. Momentálně nás posílil Josef Křepela z Habartova,“ podotkl trenér Vintířova ke kádru, se kterým vyrukuje za obhajobou.

Letní přípravu absolvoval Vintířov v domácím prostředí, a navíc ji přizpůsobil pracovnímu vytížení svých hráčů.

„Přípravu jsme přizpůsobili práci našich kluků, někteří pracují na směny a někteří pracují v Německu. Bohužel dnešní doba je opravdu těžká, fotbal nikdo z nich nemůže mít na prvním místě. Tak to je,“ řekl k letní přípravě Váša a hned připojil: „ Plány můžete mít, jaké chcete, ale realita vás kolikrát vyvede z omylu. Každý z našich hráčů trénuje podle svých možností a my to musíme respektovat.“

Zpět do divize, to je cíl fotbalistů Ostrova, kteří se představí v krajském přeboru.
Kandidáti na triumf? Vintířov a také nováčci Ostrov či Dvory

Do nové sezony naskočí Vintířov s nálepkou úřadujícího mistra krajského přeboru. „Jako obhájci vítězství musíme čelit této výzvě, nemáme se za co schovávat a věříme, že budeme dobře připraveni,“ přeje si Váša navázat na parádní uplynulou sezonu, která jeho týmu vynesla historický úspěch. Co se týče podzimní části, do té však vstoupí Vintířov s pokorou.

„Cíle můžete mít, jaké chcete, ale vše se rozhodne na hřišti,“ má jasno kormidelník vintířovského Baníku.

„Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit, když úspěch bude každý vyhraný zápas. Chceme pokaždé vyhrát, jinak nemá smysl vůbec tuhle krásnou hru hrát,“ dodal závěrem k cílům v podzimní části Váša.

TJ Baník Vintířov
Brankáři: Jiří Střimelský (90), Dominik Timko (99). Obránci: David Juhár (95), Lukáš Tamajka (88), Jarmil Štipský (65), Jan Plesník (91), Pavel Žemlička (75), Martin Čtrnáct (99), Tomáš Váša (92), Josef Křepela (89). Záložníci: Jakub Rosenberg (94), Jakub Marek (96), Ondřej Galajda (93), Jakub Švandrlík (95), Matěj Procházka (98), Zdeněk Šimek (86), Michal Bečvář (92), Jiří Štěpánek (90), Lukáš Ondráček (94). Útočníci: Roman Prokop (87), Milan Havel (91).
Přišli: Josef Křepela (Baník Habartov).
Odešli: nikdo.
Trenér: Luboš Váša, vedoucí mužstva: Pavel Vašek, masér: Václav Horáček, předseda klubu: Petr Vystrčil.