Slovácký celek den před prvním mistrovským utkáním posílil Filip Jícha. Jmenovec nejlepšího českého házenkáře, nyní trenéra Kielu, přišel k řece Olšavě ze Znojma. Při premiéře v novém klubu udržel nulu proti Hanácké Slavii, kde nedávno hostoval z Prostějova. „Asi to bude trošku dražší, ale určitě klukům přinesu něco do kabiny, když jsme to společně zvládli,“ usmíval se po povedeném debutu čtyřiadvacetiletý jihlavský rodák, který v minulosti chytal i Žďár nad Sázavou nebo Havlíčkův Brod.

O vašem přestupu moc lidí nevědělo. Kdy jste se s Brodem dohodli?
Až poslední týden před ligou. V Brodě skončil gólman Dostál, já taky řešil nové angažmá. Něco se mi rýsovalo, nakonec to ale nedopadlo. Ozval se mi však pan Hamšík a domluvili se na spolupráci.

Fotbalista Slavičína Ondřej Školník vstřelil o víkendu v úvodním zápase Divize E Valašskému Meziříčí tři branky za dvacet minut.
Řádění Školníka. Nabídky z vyšší soutěže neočekávám, usmívá se

Jak dlouho na Slovácku zůstanete?
Uvidíme, jak to bude vypadat. (úsměv). Brod potřeboval mít na třetí ligu dva gólmany, já alespoň budu mít vytížení a zachytám si. S kluky se pokusím udělat co nejlepší výsledky.

Stihl jste i nějaký trénink?
Jenom v pátek jsem si zatrénoval. Chytl jsem si pár balonů a šel do brány. (úsměv)

Všiml jsem si, že jste některé nové spoluhráče ani neznal jménem …
Je pravda, že ještě v pátek jsme to studoval, ale soupiska na klubových stránkách není úplně aktualizovaná, takže jsme se snažil určit kluky podle sestavy. Bylo mi blbé se furt dokola ptát, kdo se jak jmenuje. Celou obranu jsem ale ošéfoval a dobře zapamatoval. (úsměv)

Souhlasíte, že spoluhráči vzadu vám k nule hodně pomohli?
Je to tak. Kluci odvedli vzadu dobrý výkon. Nemusel jsem skoro nic řešit. Bral jsem jenom balony na jistotu. Celkově bod je pro nás zasloužený.

Stoper Slovácka Michal Suchý odmítl Třinec a pomáhá juniorce ve třetí lize.
Suchý po anabázi v Senici odmítl Třinec. V derby zajistil Slovácku bod

Měl jste proti Kroměříži, kde jste půl roku působil, velkou motivaci?
Když jsme zjistil, s kým začínáme, bral jsem to spíš jako zpestření. Bylo to pro mě zajímavé. Skoro všechny hráče z Kroměříže i trenéry znám. Bylo pikantní, že Dosty šel tam a já jsem.

Naposledy jste byl ve Znojmě. Proč jste tam nezůstal?
Tam se to úplně nesešlo. Angažmá se mi moc nepovedlo. Dál bych to nerozváděl, nechci to komentovat, aby to nebylo jenom na jednu stranu a něco jsem špatně neřekl. Nechci, aby v tom někdo cokoliv hledal.

Nemáte strach, že budete hrát jenom o záchranu?
Strach nemám. Los je sice těžký a každý zápas bude nesmírně náročný, ale vždycky je lepší, když se hraje buď o postup, nebo o záchranu. Střed tabulky nikoho nezajímá. Trošku adrenalinu tam být musí. (úsměv)

Sparťanský kapitán Tomáš Řepka gestikuluje v zápase s Plzní.
Řepka se vrací k fotbalu. Na Kutnohorsku si zahraje třetí třídu

Do Brodu budete dojíždět?
Ano. Sice jsem z Jihlavy, ale žiji v Brně, kde jsem dostudoval vysokou školu a budu tam pokračovat.