Po loňské sezoně, ve které dosáhly na historické třetí místo, byly papírovým favoritem Luhy. Hostující kouč Pavel Pilík si ovšem byl vědom síly soupeře. „Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. Nová Ves ukázala svou kvalitu už v jarní části sezony minulé sezony. Svůj kádr navíc ještě posílila, když přišli hráči jako Staroba, Kokštejn nebo Durdil, ale přesto přijeli s tím, že chceme uspět,“ přiznal.

Ilustrační
Nemilosrdná komise rozhodčích. Dva středočeští sudí pykají za chyby

Právě na zmíněné posily spoléhal i domácí lodivod Josef Frait. „Jde o hotové hráče, kteří přinesli do našeho týmu kvalitu a měli by se stát našimi oporami,“ řekl trenér Nové Vsi pod Pleší.

Od úvodního hvizdu měli mírně navrch domácí, kteří se již po třinácti minutách a brance Holana ujali vedení. I po vstřeleném gólu pokračovali hráči Nové Vsi v aktivitě, která která přinesla druhý gól, který ale hlavní rozhodčí správně neuznali, kvůli předchozímu porušení pravidl. „V první půli jsme podali dobrý výkon. Škoda, že jsme svou převahu nezužitkovali vícekrát,“ litoval Frait.

Na snímku Pivarník.
Zůstat bylo špatné rozhodnutí, říká po konci ve Zbrojovce kouč Pivarník

Ani Luhy ovšem nehodlaly dát svou kůži lacino a také si před koncem poločasu vytvořily možnosti na vstřelení branky, ale nebyly efektivní a do kabin tak odcházely s jednogólovou ztrátou.

Nevím, proč ho vyloučil

Po přestávce se Luhy snažily o vyrovnání, jenže je přibrzdilo vyloučení Martina Krůty, který přišel do druhé půle jako střídající hráč a v 58. minutě musel po druhé žluté kartě (první podle zápisu za nedovolený zákrok, druhá za urážky hlavního sudího) předčasně pod sprchy.

Fotbalista Štěpán Kacafírek hrál v sezoně 2016/17 první ligu v Příbrami.
Loni hrál ligu proti Spartě, teď Kacafírek posílil tu kutnohorskou

„Do teď nevím, proč vlastně sudí Martina Krůtu vyloučil. Obě karty měly být údajně za řeči, ale to by nemohl dohrát v plném počtu ani soupeř,“ myslí si Pilík. (Jelikož hráč Martin Krůta podle zápisu o utkání pokračoval v urážkách rozhodčích i po svém odchodu ze hřiště, následně i konci utkání a nejedná se o první podobný prohřešek, hrozí mu trest na několik zápasů)

„Podle mě bylo vyloučení správné, Luhy s tím mají dlouhodobě problémy a pokud budou hráči takto přemotivovaní, jejich situace nebude lepší,“ vyjádřil se k momentu domácí kouč Frait.

Nikola Skudříková a Lukáš Rac si řekli své ANO přímo na fotbalovém hřišti.
Fotbalová veselka v Českém Těšíně. Před brankou se ženil místní kapitán

Přesilovka ale paradoxně Nové Vsi uškodila a hostům se po pár minutách podařilo vyrovnat, jejich radost ale zhatil praporek nad hlavou rozhodčího, což hostující hráči a trenér nesli velmi špatně. „Sudí nás podle mého názoru v zápase poškodili. Neuznání našeho gólu nechápu,“ zlobil se Pilík.

Výsledek je jednoznačný, průběh nebyl

Jeho tým následně vypadl z koncentrace a v závěrečných deseti minutách inkasoval dvě branky, o které se postarali Veinlich a Kokštejn, kteří uzavřeli skóre na konečných 3:0 pro Novou Ves.

Pavel Šultes sprintuje za míčem
Po pražských trávnících běhá další hvězda. Majitel evropského zlata Šultes

„Přestože jsme hráli přesilovku, náš výkon ve druhém poločase nebyl dobrý. S takovou situací bychom si příště měli poradit lépe. Výsledek vypadá jednoznačně, ale jeho průběh tak jednoznačný nebyl,“ zhodnotil utkání domácí Josef Frait.

„Co k tomu říct. Soupeř má tři body a my nemáme nic. Ale jedeme dál a pokusíme se je získat v dalších zápasech,“ těžko hledal slova hostující kouč Pavel Pilík.

Nový, zkušený kouč Jiskry Mšeno A Jaroslav Vodička má v kádru z čeho vybírat. Do prvního domácího zápasu půjde mužstvo s maximálním nasazením. Chce potvrdit dvě předchozí výhry na hřištích soupeřů.
Do divize i se Štajnerem. Musíme hlavně hrát svůj fotbal, hlásí kouč Mšena