„Vstávaly mi vlasy na hlavě. Už to nevrátíme, ale snad si uvědomí, že jsou tyhle vánoční turnájky pro profesionála nesmysl,“ řekl trenér Votroků Zdenko Frťala.

Léonard Kweuke ze Sparty zlomil nohu Radku Dosoudilovi z Mladé Boleslavi.
Tvrďák Radek Dosoudil pokračuje, oblékne dres Hostouně

„Myslím, že jsem byl ještě naštvanější než on,“ glosoval situaci sám Vlkanova.

Soupeř mu zablokoval střelu, do níž šel na dlouhou nohu. Výsledek byl nepěkný: přetržený postranní vaz v koleně.

V sobotu byste měl hrát proti Ústí nad Orlicí.
Už druhý týden se připravuju s mužstvem. Minulý týden jsem ještě nechodil do soubojů, ale teď už dělám všechno normálně - střelbu, souboje, hru.

Ilustrační foto.
Balkánci spojení s kauzou ovlivňování zápasů ve Znojmě skončili, přišli mladíci

Jak se vám zranění vlastně přihodilo?
Myslím, že to byla smůla. Byl to úplně normální souboj.

Není vaše léčení nějak rychlé? Přetržený kolenní vaz nezní zrovna jako banální záležitost.
Asi se rychle léčím a mám dobré svaly kolem. (usmívá se) Je pravda, že jsem se bavil se spoluhráčem Milanem Černým, který se stejným zraněním absentoval šest měsíců. A pan Jukl s tím byl dokonce na operaci a stál dokonce sedm měsíců.

Vy jste léčil zranění konzervativně?
Na operaci jsem nebyl. Léčí se to, jako kdyby byl vaz natržený. První čtyři týdny jsem měl ortézu na celou nohu. O berlích jsem ale chodil jen týden, pak už jsem na nohu šlapal. Člověk to nemůže ohnout, musí nohu pomalu rozhýbávat.

Fotbalisté druholigového Znojma.
Fotbalovému Znojmu po podezření z manipulování zápasů chybí peníze na výplaty

Odkdy jste začal trénovat?
Hned od začátku přípravy v lednu, ale až do minulého týdne jsem chodil do posilovny s kondičním trenérem Ondrou Krajákem.

Vlastně každý půlrok se řeší, zda neodejdete do první ligy. Nezhatilo vám zranění nějaké možnosti?
Možná tím něco i padlo, to uznávám. Pár lidí mi volalo, ale nic nebylo takové, že bych si řekl, že hned chci odejít. Často se jen ptali, jak na tom jsem.

Ozval se vám opět Jablonec, který hrál na podzim Evropskou ligu?
Ne, Jablonec tam nebyl.

Jaromír Blažek
Blažek je na roztrhání. Jako trenér fotbalových brankářů pomůže i Admiře

Hradecký tým se v zimní pauze docela změnil. Především ve vaší středové formaci se výrazně zvýšila konkurence, protože přišli Jiří Kateřiňák a Michal Leibl. Vrátil se Jakub Šípek. Co taková konkurence udělá?
Je pravda, že v záloze je teď mraky lidí. Jsem hodně zvědavý, jak to bude vypadat, protože se asi stane, že když někdo nebude hrát, tak bude naštvaný.

Jak byste na to reagoval vy? Už se vám někdy přihodilo, že jste byl náhradník.
V patnácti mě vyhodili z Hradce, ale ani předtím jsem nebyl na lavičce. Vždycky jsem hrál i v dalších mančaftech i v áčku, když jsem se vrátil.

A kdyby se to - hypoteticky - přece jen stalo?
Jak říkám: Nikdy jsem neseděl a rozhodně to neplánuju. To se nestane. (usmívá se)

Ilustrační foto
Sázky na zápasy? Jen špína, brání se fotbalové Znojmo

Rotoped jako úleva  
Filip Zorvan.Zdroj: Deník/ Michal FantaHradec Králové - Měl nejlepší období v kariéře. Stal se oporou Hradce, kouč Zdenko Frťala ho zasadil na pozici podhrotu, která mu fakt vyhovuje. Jenže Filip Zorvan uzavřel podzim už na konci září. Při zápase v Chrudimi mu soupeř zlomil kost v noze.

Nyní se vrací, v sobotu naskočil poprvé do zápasu. „Skoro dva měsíce jsem nemohl nic dělat, až na Vánoce jsem dostal povolení jezdit na rotopedu. Byla to obrovská úleva,“ řekl fotbalista klubovému webu.

Zranění chtěl nejprve léčit konzervativně, až později přistoupil na operaci. „O to se to prodloužilo, ale stejně bych nestihl konec podzimu. A na jaro budu připravený tak i tak,“ slíbil.