Hosté přijeli na Teslu až 20 minut před výkopem, jenž se tak o chvilku zdržel, a bylo zřejmé, že toho domácí hráči budou chtít využít.

A to se potvrdilo, když úvodní tlak zakončil již v páté minutě po rohu Kakrda gólovou střelou z deseti metrů po odraženém míči. I nadále se hrálo dle domácích not, až přišla 22. minuta a krásná kombinační akce po ose Tischler Řezníček Přibyl, jehož centrovaný míč uklidil nechytatelně od tyče do vlastní branky hostující Šaloun.

Do druhé půle domácí celek vstoupil stejně aktivně a hned ve 47. minutě střídající Dittrich překonal Četverika, ale gól neplatil pro ofsajd. Až v 70. minutě se do koncovky dostal kanonýr Petrus a propálil Četverika. V 75. minutě si na ideální přihrávku od Petruse naběhl Javůrek a obstřelil gólmana hostí počtvrté.

Za další čtyři minuty pak okénka v obraně hostů využil Dittrich a chytrým lobem upravil na konečných 5:0.

I v posledních deseti minutách měli Pardubičtí ještě několik příležitostí, ale další branku již nepřidali, což však již nic nezměnilo na vysoké výhře.

Pro karlovarské Buldoky je to již druhá pětibranková porážka v krátkém časovém sledu. Stejným výsledkem skončil i duel v Mladé Boleslavi.

Svěřenci Jiřího Dreiseitla jsou tak v jarní části nejhorším týmem na hřištích soupeřů. Celkem dokázali vstřelit jedinou branku a dovézt si pouhý jeden bodík.