A zdá se, že Sokolov dostal rychlý políček za nedoplnění obrany v zimní přestávce. Po odchodu Hájovského, Kury a Šindeláře se nepodařilo dotáhnout do konce přestup Pavla Besty, a při vykartování Vondráčka a zranění Dvorníka se tak musela ujmout práce stoperů dvojice Dřížďal s Čadou, pro kterého to byl velmi netradiční post.

„David Čada tam byl na zaskočení. Tou svojí zkušeností to tam nějak odehrál. Není to ale samozřejmě klasický stoper, jeho místo je ve středové záloze. Nějakou hrubou chybu tam neudělal. S Frantou Dřížďalem to tam celkem zvládli, až samozřejmě na ten závěr, kde jsme dostali po dvou standardních situacích dva góly,“ říká na adresu Čady trenér Radoslav Látal, který po utkání ale hlavně nechápal počínání svých dalších svěřenců. „Pokud jsou tady hráči, kteří nedokážou hlavou zvládnout zápas, ve kterém vedou deset minut před koncem o dvě branky, tak ti tady nemají co dělat.“

Baník zřejmě při obou obdržených brankách v 81. a 88. minutě postrádal právě klasickou stoperskou dvojici. „Chyběla nám tam výška Josefa Dvorníka, který to tam s Vondráčkem posbírá. Dneska jsme trochu doplatili na výškovou převahou soupeře, kdy nám tam propadly balóny,“ přemítá kouč Sokolova.

Překvapivě se již na lavičce sokolovského Baníku objevil Josef Dvorník, i když do hry zatím ještě nezasáhl. „Teď půjde na cétéčko a pak uvidíme, jak to jeho zranění vypadá, to teď ale nedokážu odhadnout,“ přibližuje Radoslav Látal.

Přitom pauza po nepříjemném zranění nosu, podočnicového oblouku a lebky měla být podstatně delší. „My to po něm ani nechceme, aby se vracel takhle rychle, ale je to nesmírně houževnatý a odolný hráč, který tady v tom jde až do extrému. Je to obrovský bojovník,“ vysvětluje Jiří Neček.

Dvorník se chtěl přes stálé bolesti hlavy připojit k mužstvu už po utkání v Brně. „My jsme mu říkali, ať ještě alespoň týden vydrží,“ směje se Neček. A jak je vidět, sokolovský stoper si radu trenérů k srdci nevzal a se Znojmem již netrpělivě vysedával na lavičce Baníku.