Baníkovci udolali B tým Ostrova poměrem 3:1 a ziskem tří bodů se posunuli blíže ke středu tabulky. Béčko ostrovských horalů se i nadále krčí u dna krajské 1. B třídy.

Parné letní počasí už definitivně ustoupilo chladnějšímu podzimu, tenhle duel nižší krajské soutěže se hrál za vytrvalého, hustého deště. Kluzký trávník kladl zvýšené nároky na pohyb hráčů i na kontrolu neposlušného míče, všichni aktéři zápasu se však s nástrahami zrádného terénu vypořádali dobře.

Úvodní prudkou hlavičku Hemzáčka i razantní střelu Jury z dálky domácí jednička mezi třemi tyčemi Štěpán Pokora bezpečně chytil a pak už se více osmělili také domácí hráči.

Po centru Tamajky se do míče položil Houdek, ale jeho ostrá hlavička letěla zhruba metr nad. Chvíli nato Hemzáček pumelicí z dálky rozvlnil jen boční síť, vzápětí se na opačné straně hřiště jako průbojný útočný tank řítil do dravého brejku mladý Tomáš Tamajka.

Tenhle hbitý forvard Baníku upláchl všem, v běžeckém souboji se prosmýkl mezi dvěma beky hostí a prudkou přízemní střelou k tyči otevřel skóre utkání pěkným gólem na 1:0. To běžela třiadvacátá minuta, úroveň svižně se vyvíjejícího zápasu šla pak ale na dalších dvacet minut viditelně dolů.

Až v závěru první půle se po pěkné kombinační akci hostí zjevil v dobré šanci Wolf, jenže míč mu utekl daleko od nohy a bylo po naději.

Úvod druhého poločasu přinesl znovu poměrně svižný fotbal. Brzy po změně stran odcentroval zprava Bučil přesně na Houdka, který pohotovou ranou zblízka pod břevno zvýšil v 52. minutě na nadějných 2:0.

O čtyři minuty později se skóre zápasu měnilo znovu, to už se ale prosadili hosté. Na centr Považana zleva si naběhl Hemzáček a přesnou ranou snížil na kontaktních 2:1.

Po faulu na téhož hráče hostí kopal trestňák zprava střídající Třeštík, míč však mířil podél celé brány vedle.

V 77. minutě centr Formánka z rohového kopu doplachtil na hlavu Müllera, který nezadržitelně zvýšil na vítězných 3:1. Duel byl rozhodnut. Více gólů už nepadlo, i když hosté zahrozili ještě dvakrát.

Ostrý centr před branku Baníku vyřešil skvěle gólman Pokora, který se minutu před koncem utkání blýskl dalším efektním zákrokem, když vychytal sólový nájezd Jury.

Krátce nato se už pískal konec zápasu. Výhra 3:1 baníkovcům sluší, o víkendu je ale čeká pořádná šichta na hřišti vedoucího celku, Olympie Březová B.

Baník Habartov - FK Ostrov „B" 3:1 (1:0).

Branky:23. Tamajka, 52. Houdek, 77. Müller 56. Hemzáček.Rozhodčí:Buzna Chládek, Balhar.DS:Jan Rajtmajer.ŽK:0:2 (42. Kopřiva, 52. Piskáček).Diváci:65.

Habartov:Pokora - Bučil, R. Tamajka, Hanker, Křepela T. Tamajka (62. Míč), Formánek, Müller, Bartoš Doboš (78. Plechatý), HOUDEK (Margeta). Připraven D. Rozmahel. Trenér: Jan Tamajka.

Ostrov B:Dvořák - Piskáček, Považan, Filák, Kopřiva (63. Třeštík) Vydra (50. Hebík), Jura, T. Wolf Novák, Hemzáček, D. Horvát. Připraven Prantl. Trenér: P. Wolf.

Autor: Josef Mihalík