Svěřenci Aleše Jindry byli po většinu utkání lepším týmem, branku se jim však vstřelit nepodařilo. Na východě Čech prohráli 2:0.

Hradecký trenér Luboš Prokopec zhodnotil utkání naprosto výstižně. „Chci sportovně říct, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým."

Západočeši „votrokům" prakticky po celý zápas zle zatápěli, rychlými akcemi hrozili především po stranách. „Byli na nás výborně připravení," odfrkl si Prokopec. Naopak svoje svěřence superlativy zahrnout nemohl. „V prvním poločase jsme se vůbec nedostali do hry, báli jsme se hrát a v několika šancích při nás stálo štěstí. Bylo dobře, že jsme se dostali do vedení," prohlásil.

Domácí měli problémy s kombinací, jejich hru trápily nepřesnosti. V 32. minutě ale zničehonic udeřilo. Po zákroku Vrtělky na Kučeru byl nařízen pokutový kop a Šisler poslal „votroky" do vedení. Hosté tak mohli dvojnásob litovat především úvodu utkání a své nepřesné mušky. Baníkovci si vytvářeli nebezpečné akce, ale dvě vážné střely zlikvidoval pozorný Lindr v domácí brance, Kobylík zase mířil vedle. „Všechno bylo proti nám. Dostali jsme gól z penalty, v závěru nám vyloučili hráče. Víc se k tomu nechci vyjadřovat," uvedl sokolovský asistent Jiří Dreiseitl.

Ve druhém poločase hosté domácího favorita znovu zatlačili. A v 65. minutě mohlo být vyrovnáno, po rychlém brejku si na centr naskočil Jurdík, jeho hlavičce však chyběly decimetry. Hradec byl nadále pod neustálým náporem Baníku, ale pozorný gólman Lindr hasil všechny požáry.

Nakonec branka padla, ale na druhé straně hřiště. Dvanáct minut před koncem zápas definitivně rozhodl ve prospěch „votroků" po rohovém kopu domácí snajpr Vaněček.

Vzápětí byl vyloučen sokolovský Vrtělka, a hosté tak dohrávali zápas v deseti.