Sokolovskému klubu se především kvůli deštivému počasí nevydařil pokus o divácký rekord sezony a ani hra nelahodila očím fotbalových fajnšmekrů, koho to teď ale zajímá. Horníci vytěžili ze dvou jarních zápasů plný počet šesti bodů. „Domácí vyhráli zaslouženě, dali gól, my ne. Nejsem spokojen, jeli jsme sem minimálně neprohrát a nevezeme vůbec nic. Když to řeknu lidově, tak jsem vyloženě n.......,“ čertil se po utkání hostující kouč Luboš Urban.

V prvním poločase byly k vidění prakticky dvě šance, po jedné na každé straně, domácí Šamánek ani hostující Linhart však míč do sítě neumístili. „Viděli jsme spíše taktickou bitvu, čekalo se na nějakou chybu,“ hodnotil první dějství trenér Dynama. „Bylo vidět, že obě mužstva jsou si vědoma síly soupeře. Bylo tam minimum šancí, vyrovnaný, urputný boj. Nám se nedařilo sbírat odražené míče, abychom soupeře dostali pod tlak,“ doplnil sokolovský lodivod Aleš Jindra svůj českobudějovický protějšek.

Rozřešení remízové bitvy tak přinesla druhá půle, a rozřešení překvapivé. V 59. minutě domácím zatrnulo. Machek dostal po svém zákroku rovnou červenou kartu a putoval do kabin. Deset minut po jeho odchodu ze hřiště padl gól, míč však vytahovali z branky hosté. Po Vaněčkově centru z levé strany se ve vápně prosadil Vondráček. „Stalo se to nejhorší, co se mohlo stát. Z banálního nakopnutého míče nám to tam propadlo,“ nechápal trenér Českých Budějovic Luboš Urban. „Byl to šťastný gól, nebylo to nic nacvičeného,“ přiznal sokolovský Aleš Jindra.

Hosté měli alespoň na vyrovnání dvacet minut, oslabený obranný val Baníku překonat nedokázali. „Domácím vlil vstřelený gól krev do žil, bojovali, padali, skluzovali. My jsme si s tím nedokázali poradit,“ konstatoval kouč Jihočechů. Ten se pokusil stáhnout hru na tři obránce, posílil ofenzivu -  marně. „Velkým odhodláním a bojovností jsme výhru uhájili,“ mohl se po utkání radovat Aleš Jindra.