Závěrečný týden přípravy zažívají fotbalisté druholigového Baníku Sokolov. Svěřenci Aleše Jindry se přesunuli na tradiční místo, do Zruče u Plzně. „Sešli jsme se tady v pondělí na oběd, večer jsme poprvé trénovali, končíme v sobotu odpoledním tréninkem," hlásí Jindra.

Baníkovci pilují především herní stránku. „Samozřejmě je to herní soustředění, z toho vyplývá i zaměření. Kondiční a silové věci jsme zakončili z 90 procent blokem v Sokolově, teď se věnujeme součinnosti jednotlivých řad, zakládání a vedení útoku, zakončení," vypočítává kouč Sokolova.

Fotbalisté Baníku mají na programu také dvě přípravná utkání, to první již dnes od 18 hodin proti Domažlicím. „Hrát se bude ve 3 kilometry vzdálené Druztové, kde se také připravujeme, hřiště ve Zruči tady u hotelu je v rekonstrukci," vysvětluje Jindra.

V sobotu potom Sokolov nastoupí proti Doubravce. „S ohledem na přípravu jsme zvolili lehčí soupeře, hlavně sobotní utkání má sloužit jako příprava na první mistrovský zápas, který nás čeká v Českém poháru na hřišti Horních Měcholup," přibližuje trenér Baníku.

Jasné kontury také začíná dostávat složení sokolovského mužstva. Ve Zruči nechybí plzeňský útočník David Vaněček, který by měl v hornickém klubu působit minimálně na podzim formou hostování. V kádru zůstávají také nově příchozí Hrubý, Holub a Šíma. „Mohou se objevit drobné změny, místo některých hráčů mohou ještě přijít jiní," dodává Aleš Jindra, který na soustředění přivezl dvacet hráčů.

Kádr Baníku ve Zruči: Dvořák, Bertelman Dvorník, Vondráček, Blažek, Čada, Vrtělka, David Vaněček I., David Vaněček II., Jakub Dvořák, Mlika, Machek, Šíma, Holub, Knakal, Hrubý, Pachta, Dřížďal, Javorský, Jankovský.