Na třetí místo poskočili po sobotní domácí výhře fotbalisté sokolovského Baníku. Přitom utkání s Karvinou nezačali právě nejlépe. Hosté v prvním poločase ukázali své kvality a drželi častěji míč na svých kopačkách. K nějakému výraznějšímu ohrožení sokolovské branky se sice díky dobré defenzivě Baníku nedostali, ale přece jen v domácím prostředí diváci očekávali daleko lepší a ofenzivnější výkon Sokolova.

Svěřenci Aleše Jindry se zvedli až v závěru poločasu, to už byl na hřišti Vrtělka, který nahradil Hrošovského, a také Blažek, ten zaujal post zraněného Dřížďala. Z několika rohových kopů však nic nevytěžili. „Po prostřídání se naše hra zlepšila, ale jinak jsme mohli být rádi, že byl stav po pětačtyřiceti minutách 0:0. Chybělo nám nasazení, obětavost," nechápal Jindra.

O přestávce tak musel svým svěřencům promluvit do duše. „Snažil jsem se hráče přesvědčit, aby na první poločas zapomněli a hráli nové utkání," přibližuje poločasové dění v kabině.

A baníkovci si zřejmě vzali jeho slova k srdci. Do druhé půle vstoupili daleko aktivněji a po několika závarech se v 70. minutě dostali do vedení, když si na odražený míč po rohovém kopu počíhal Metelka a přízemní střelou k tyči z hranice vápna otevřel skóre. Navíc o sedm minut později se sokolovský záložník trefil znovu, tentokrát využil vysunutí od Strnada 2:0.

A mohlo být ještě veseleji. Hosté byli nuceni otevřít hru, ale brejk Strnada a následně Strnada s Vaněčkem již změnu skóre nepřinesl. „Nakonec se ukázalo, jak je fotbal paradoxní, mohli jsme vyhrát 4:0. Ale naštěstí nás zahozené příležitosti nemusí mrzet," říká závěrem trenér Aleš Jindra. Baník čeká další utkání již ve středu na půdě Jihlavy.