I když po příjezdu na stadion je zaskočilo počasí. „Tři čtvrtě hodiny před začátkem utkání začal silný přívalový déšť,“ líčí Vítězslav Hejret. Ten naštěstí se začátkem zápasu ustal, oba týmy se tak mohly věnovat, byť na mokrém terénu, hře.

Domácí zahrozili hned v úvodu, kdy nastřelili břevno sokolovské branky. Hosté však odpověděli velmi rychle, ve 3. minutě skóroval Jakub Dvořák. V dalším průběhu potom hosté zcela ovládli hru. „Od začátku až do konce jsme zápas kontrolovali,“ přidává jeden z trenérů a zároveň sportovní ředitel klubu.

Ještě v prvním poločase se trefili do lounské sítě Ondřej Ševčík a Provod. Po přestávce přidali další góly Kosak, Přeučil a dva Glaser. „S přibývajícím časem domácím docházely síly, my jsme rychlými kombinačními akcemi přidávali v pravidelném intervalu další branky,“ přibližuje Hejret.

Konečné resumé: 7:0. „Důležité bylo, že jsme dali rychle góly a vedli, potom zápas vypadá samozřejmě jinak, než když prohráváte. Kvalita ale byla jednoznačně na naší straně,“ má jasno sportovní ředitel Baníku.

První utkání nové sezony si tedy v Sokolově mohou odškrtnout zeleně. „V poháru vidím vždy určité nebezpečí, tentokrát vše proběhlo velmi klidně a pro nás dobře,“ oddechl si Vítězslav Hejret. Žádné podcenění outsidera se nekonalo. „Přístup hráčů byl vynikající,“ pochvalovali si trenéři.

V dalším kole MOL cupu se hornický celek představí opět na hřišti klubu z nižší soutěže, losovat se bude v tomto týdnu.

Grand Prix České republiky ovládl Ital Cairoli.
Grand Prix České republiky ovládl Ital Cairoli