Pardubice potvrdily stoprocentní domácí úspěšnost. Proti hostům z hornického západu sice rychle prohrávaly, dvěma trefami Černého ale otočily skóre ve svůj prospěch.

Zajímavý zápas 6. kola začal zostra, ale větší radost z toho měli hosté. V 9. minutě se k přímému kopu postavil Jan Kosak a střelou přes zeď se trefil přesně do horního rohu pardubické brány.  „Vyšel nám sice začátek, šli jsme do vedení, ale paradoxně nám to uškodilo,“ nebyl spokojen kouč Sokolova Pavel Horváth.

Vyrovnání se domácí dočkali ve 30. minutě. Do centru Surzyna se opřel Prosek, jehož střelu vyrazil brankář Belaň. Připravený Černý ovšem stihl míč dorazit do sítě 1:1.

Na druhé straně pak pardubický brankář Knobloch podržel spoluhráče, když vychytal průnik Kosaka. „Soupeř byl kvalitní, podobný u nás ještě nehrál, hrozil z brejků. Po dvacáté minutě jsme se oklepali a dokázali do přestávky vyrovnat,“ řekl k první půli trenér Pardubic Jiří Krejčí.

Ve druhém poločase Východočeši rozhodli o své výhře. První příležitost po změně stran sice měli hosté, v 66. minutě mohl zakončit střídající Končal, ale hráči Pardubic jeho střelu zblokovali.

Vzápětí pak přišla kombinace Východočechů a vítězný gól. Přesný centr Ladry ještě vyšperkoval Fousek, jenž předložil míč Černému, který před odkrytou brankou nezaváhal.  „Už po našem úvodním gólu jsme polevili v koncentraci, nebylo tam už srdce, proto jsme si nezasloužili vyhrát,“ poukázal sokolovský Pavel Horváth.

S tím pardubický Jiří Krejčí souhlasil. „Řekl bych, že ve druhém poločase jsme byli lepším mužstvem. Za touhu po vítězství bych chtěl náš tým pochválit,“ uvedl.

Sokolovský Baník tak po třech kolech opět okusil hořkost porážky. „Po těžkých zápasech v Opavě a s Třincem, které jsme odehráli na určité úrovni, jsem zklamaný,“ povzdechl si ještě na závěr Pavel Horváth.