Povedené výkony předvádějí fotbalisté druholigového Baníku Sokolov. Jenže chybí body. Z posledních tří duelů vytěžili svěřenci Jiřího Dreiseitla pouze jeden. „Momentálně máme takový stav, hrajeme dobře, ale body moc neděláme," konstatuje kouč hornického celku. Baník prohrál v Třinci, doma potom i s Olomoucí, s Frýdkem zachránil před svými fanoušky alespoň remízu. V pátek ve Znojmě se to má zase otočit. „Doufejme, že výkon zůstane a přidáme body," přeje si Dreiseitl.

Tomu se daří plnit předsezonní předsevzetí o novém, atraktivnějším stylu. „Je to hezké, že nás všichni plácají po ramenou. Jsme produktivní, tlačíme se dopředu, penalty, co jsme měli, jsou výsledkem aktivity našich hráčů, ale potřebujeme také body," opakuje. „Dlouhodobě se nedá hrát jenom pěkně, hráčům by nevydrželo sebevědomí," ví dobře sokolovský trenér.

Problémy dělá v posledních zápasech sestava. „Chybí nám jeden útočník, střídání jsou potom složitá, další ofenzivní hráče na lavičce nemáme," říká Dreiseitl. Ten se bude muset na jihu Moravy opět obejít bez útočníka Přeučila, záložníka Bočka a nově obránce Strady.

Znojmo má kouč Baníku dobře nastudované. „Viděl jsem je ve čtyřech zápasech. Po loňské sezoně prožívají trošičku útlum. Je to pro ně rozpačité. Střídají dva systémy, osa týmu zůstala stejná. Obrana je dlouho pospolu, věří si. Hodně se hra odvíjí od vysokého útočníka Klímy, který přišel z Jihlavy. Snaží se kombinovat, ale pod tlakem si pomáhají i nákopy," odtajnil své poznatky lodivod Baníku Sokolov Jiří Dreiseitl.