Závěrečných pět kol má před sebou fotbalový krajský přebor mužů. A pro sokolovský okres budou zajímavé hlavně záchranářské práce. Čtyři celky Sokolovska jsou totiž naštosovány na posledních čtyřech místech tabulky, a to s minimálním bodovým odstupem, 13. Horní Slavkov 18 bodů, 14. Citice 16 bodů, 15. Bukovany 14 bodů a 16. Dolní Rychnov 13 bodů. Tato mužstva si to rozdají o dvě místa zaručující záchranu a jedno barážové, poslední tým tabulky potom sestoupí přímo do I. A třídy. Pokud se však vítěz přeboru nevzdá postupu do divize, potom by přímo o soutěž níž zamířily hned dva kluby.

Nejlepší výchozí pozici má Horní Slavkov, který v posledním zápase remizoval doma s Dolním Rychnovem 1:1. „Jsou to ztracené body. Bylo to pro nás trochu smolné utkání, celý zápas jsme byli lepší, neproměňovali jsme šance a nakonec se soupeři podařilo vyrovnat po nedůslednosti naší obrany, kdy hráči nedokázali uklidit do bezpečí vyražený míč po střele hostí," litoval kouč Spartaku Štěpán Dubaj. Teď čeká Horní Slavkov duel na půdě silného Královského Poříčí. „Pokusíme se zopakovat to, co se nám podařilo ve vítězném utkání ve Staré Roli, hrát zodpovědně zezadu a podnikat brejky. Uvidíme, jestli se nám podaří případně získat bod," přeje si trenér Horního Slavkova.

O body se bude v sobotu prát i zatím poslední Dolní Rychnov, který přivítá Mariánské Lázně. „Kluci předvedli již v Horním Slavkově kvalitní výkon, na to chceme navázat a vyhrát. Budeme hrát útočně," slibuje kouč dolnorychnovských fotbalistů Harald Houška, který bude mít zřejmě k dispozici opět téměř kompletní kádr. Po problémech se sestavou, kdy bylo hlavní otázkou, koho vůbec na hřiště postavit, se tak může Houška konečně soustředit také na herní styl. „Vrátili se někteří hráči a na naší hře se to projevilo, je to znát," pochvaluje si.