O víkendu se totiž vydali k dalšímu přípravnému duelu před startem nového ročníku Fortuna Divize, když se představili na stadionu Holýšova, kde je hostil přeštický Robstav, tedy loňský vítěz divizní skupiny A, se kterým nakonec prohráli 1:3.

„Utkání bylo pro nás velice těžké. Soupeř měl více ze hry po celou dobu utkání,“ přiznával sílu soupeře březovský trenér Petr Peterka.

I přesto zejména v prvním poločase se prezentovali Březováci bojovným výkonem. „Nám se podařilo velice dobře odehrát první poločas. Dobře jsme bránili a snažili se po zisku míče o rychlý přechod a zakončení a byli jsme to my, kdo vstřelil první branku,“ narážel Peterka na branku březovského mladíka Václava Bendíka. Po změně stran však přidaly na obrátkách Přeštice a svou převahu vyjádřily i brankově. Vyrovnání obstaral po rohovém kopu Tadeáš Přibáň, druhou branku pak přidal Radim Remiáš a vše uzavřel v podobě třetí branky Robstavu Tomáš Arzberger. „Druhá polovina utkání lépe vyšla Přešticím, které nás více zatlačily před naši branku a podařilo se jim vstřelit tři góly a otočit stav výsledku,“ smutně poznamenal k přeštickému obratu březovský trenér. „My jsme si vypracovali jednu větší šanci, kterou jsme však nedokázali využít, ale i přes nepříznivý výsledek hráči utkání zvládli a odmakali s velmi kvalitním soupeřem,“ chválil závěrem své svěřence Peterka.

První výhru v rámci letní přípravy si připsali na účet fotbalisté karlovarské Slavie, když porazili Teplice B 2:0.
FOTO, VIDEO: Bezzubé teplické béčko vyškolil gólový žolík Psohlavec

Robstav Přeštice – FK Olympie Březová 3:1 (0:1)

Branky: Přibáň Tadeáš, Remiáš Radim, Arzberger Tomáš – Bendík Václav.

Olympie Březová: Kasl – Peterka, Šaloun, Neumann, Burkyt – Sýs, Filipec, Rusňak, Hašek, Slabyhoudek – Bendík (stř. Boukal, Rakaš, Schönwalder).