Základní jedenáctku březovského trenéra Petra Peterky totiž řádně vyztuží ostřílený explzeňský forvard Pavel Horváth, který je současně trenérem druholigového Baníku Sokolov. „Požádali jsme ho již před startem podzimu, jestli by nám, jako nováčkovi divize, svými zkušenostmi nepomohl na hřišti,“ přibližuje březovský kouč. První nabídku Olympie na angažmá ale Pavel Horváth odmítl. S mužstvem sice několikrát trénoval, vzhledem k faktu, že sám byl v nové roli u druholigového A-mužstva FK Baník Sokolov, si na divizi jako hráč ještě netroufl.

V zimní přestávce se námluvy posunuly dále. „Díky tomu, že jsme s Březovou trénovali na umělce v areálu Baníku a hraje za nás David Vaněček, jsme se často potkávali, znovu jsme o tom mluvili a nakonec se dohodli,“ pokračuje Petr Peterka. Podle jeho slov chce bývalý český reprezentant tímto způsobem kromě jiného podpořit fotbal v regionu.

To se evidentně podaří. „Lidi se na něj přijdou rádi podívat, pro naše hráče to potom bude velký přínos,“ je přesvědčen březovský trenér.

Pavel Horváth má Březové vypomáhat hlavně v domácích utkáních. „Za každý zápas budeme samozřejmě rádi,“ hlásí Peterka.

Kouč Pavel Horváth.
Kluci viděli, jak je špička první ligy daleko, říká kouč Pavel Horváth