FK Baník Sokolov čeká třetí domácí zápas sezony. V něm hornický celek vyzve hosty ze Znojma. „V pauze jsme se věnovali kondici, zlepšení herního projevu. Ničemu převratnému. Tak jak je to obvyklé, dobili jsme baterky a připravovali se na další zápas,“ přibližuje sokolovský kouč Pavel Horváth.

Trenérům Baníku ale komplikovala přípravu zranění. Obejít se museli bez Adama Ševčíka, Bohumila Havla a Adama Čiháka. „Nejsme v úplně ideálním složení, ale zbytek hráčů bude dobře připraven,“ věří Horváth.

Znojmo má v nově rozehrané sezoně zatím vyrovnanou bilanci, dvě výhry, dvě remízy, dvě porážky. Osm získaných bodů řadí 1. SC na 9. místo tabulky druhé ligy. Venku bralo Znojmo zatím pouze dva body.

V posledním utkání si ale doma Jihomoravané vyšlápli na Opavu, které připravili první porážku podzimu. „Bude to pro ně velkým povzbuzením,“ ví dobře trenér Západočechů.

Ilustrační foto
Kdo bude v domácím prostředí bodovat?

Sokolov má o tři body méně než Znojmo a patří mu 13. pozice. Poslední domácí zápas s Třincem ale Sokolov zvládl a teď potřebuje k posunu na klidnější místa nutně další výhru. „V naší situaci nás nečeká nic lehkého, chceme ale doma vstřelit nějaké góly a vyhrát,“ má jasno Horváth.

Kudy povede podle kouče hornického celku cesta k úspěchu? „Znojmo má vepředu čtyři šikovné hráče plus zajímavého středního záložníka. Pokud je dostaneme pod tlak, tak bychom měli zápas zvládnout. Nesmíme jim dovolit brejky, musíme být samozřejmě dobře postavení,“ nabádá.

Ve prospěch sokolovského Baníku hovoří v nedělním utkání i vzájemná bilance obou týmů v posledních duelech. Ta je sice vzácně vyrovnaná, ale s tím, že tři sezony po sobě vždy vyhrál domácí celek. To by Pavel Horváth uvítal i tentokrát. „Chceme prostě tři body,“ říká.