Na půdu favorizované Doubravky zamířil o víkendu ostrovský FK. Ten nakonec dosáhl po nerozhodném výsledku 1:1 na cenný bod, když bonusový zůstal po penaltovém rozstřelu v Doubravce. „Po Motorletu, kde jsme předvedli i přes prohru dobrý výkon, jsem byl v očekávání i v Doubravce,“ vypočítával ostrovský kouč Ivan Filip a hned přidal: „V prvním poločase měli více ze hry domácí, kteří si vytvořili dvě tři šance, ale my dlouho drželi 0:0 a hráli velmi dobře. Oboustranně se hrál rychlý, technický fotbal.“

Jenže Ostrov sráží do kolen individuální chyby, ani na Doubravce se toho Ostrováci nevyvarovali, především brankář Süttö, který mohl zpytovat svědomí po špatném odkopu, který domácí gólově zúročili. „Byla to škoda, chtěli jsme hrát co nejdéle na 0:0 a využít pak rychlé brejky. S ubývajícím časem by totiž domácí, kteří tvrdili roli favorita, znervózněli. Museli jsme tak dotahovat jednobrankové manko,“ zlobil se Filip.

Nakonec se jeho tým dočkal vyrovnání a mohl myslet i na výhru. „Od 70. minuty se domácí zatáhli, jako by chtěli bránit hubenou výhru, a my tak převzali iniciativu na hřišti a s tím přišly na pořad i gólové šance. V první ještě Nýber neuspěl, ale v druhé přesnou hlavičkou vyrovnal. Poté jsme si vytvořili velký tlak, jelikož jsme se nechtěli spokojit pouze s bodem, ale další šance už jsme přetavit v důležitý gól nedokázali. Penalty? To byla loterie. Soupeř dvě nedal, my pak neproměnili tři, což je velká škoda,“ smutně zakončil hodnocení Filip.

Druhým do party byly Mariánské Lázně, které zamířily na půdu pražské Aritmy. Tam se sice prezentovaly velmi dobrým výkonem, ale domácí byli nakonec v koncovce produktivnější, když Aritma mohla slavit výhru 1:0. „Neodehráli jsme špatný zápas, spíše naopak. Domácí si vytvořili dvě šance, jednu proměnili. My jsme si vytvořili pět šancí, ale nedokázali ani jednu gólově zúročit,“ popisoval mariánskolázeňský kouč Stanislav Purkart.

Viktoriáni tak odjeli z hlavního města s prázdnou. „Inkasovaná branka asi rozhodla o osudu utkání,“ míní Purkart a hned přidal: „Byli jsme sice lepším týmem, ale bez gólového efektu. Pokud nedáte góly, tak těžko můžete pomýšlet na body.“

Jako poslední naskočili do divizního kolotoče hráči karlovarského 1.FC, kteří se představili na půdě pražské Admiry. „Do utkání jsme vstupovali ještě se stínem z prohry s Klatovy, kdy deset patnáct minut bylo na programu hodně nepřesností z naší strany. Domácí sice byli o trochu lepší, ale my mohli jít do vedení, když ránu Staňka zastavilo břevno. V závěru prvního poločasu jsme však inkasovali po standardce. Admira byla v první půli aktivnější, takže zaslouženě vedla,“ bilancoval první poločas Tichota. To po změně stran to byla ze strany Karlovaráků jiná fotbalová káva.

„O přestávce jsme si řekli, co chceme hrát, a postupně jsme převzali iniciativu, ale bez brankového efektu. Nakonec jsme byli odměněni za naši aktivitu vyrovnávací brankou, když do branky Admiry zamířil František Dřížďal. Oboustranně to bylo velmi kvalitní utkání a remíza byla asi spravedlivá. Co se týče penaltového rozstřelu, tak pro nás druhý bod je super,“ dodal Tichota.

Fortuna, divize A, 20. kolo:

Aritma Praha – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:0 (1:0). Branka: 25. Junek Jiří. Rozhodčí: Mrkáček. ŽK: 1:5. Diváci: 100.
FC Viktoria Mariánské Lázně: Šmejkal – Kafka (59. Holub), Denk, Kravar (84. Buršík), Kavalír (89. Šaliga) – Sadílek, Drahorád, Štěpán (74. Šilhán), Kuhajda (81. Šlajs) – Jakubík, Lukáš. Trenér: Stanislav Pukart.

Senco Doubravka – FK Ostrov 1:1 (0:0) – PK 4:3. Branky: 55. Peterka Jan – 82. Nýber Ondřej. Rozhodčí: Tesař. ŽK: 1:4. Diváci: 128.
FK Ostrov: Süttö – Rašman, Tolar, Glanc, Liška – Matoušek (68. Kobera), Pachta, Horváth, Dušek (77. Tomáň) – Novotný, Nýber. Trenér: Ivan Filip.

Admira Praha – 1.FC Karlovy Vary 1:1 (1:0) – PK 3:5. Branky: 43. Zahálka Štěpán – 84. Dřžďal František. Rozhodčí: Haleš. ŽK: 1:0. Diváci: 255.
1.FC Karlovy Vary: Dvořák – Ivasko (65. Maňák), Pěkný, Mestl, Dřížďal – Hudec (80. Lattisch), Vrtělka, Staněk, Krlička – Geňo, Psohlavec. Trenér: Karel Tichota.

Další výsledky: MFK Dobříš – TJ Malše Roudné 2:1 (0:1), SK KLATOVY 1898 – FK Slavoj Český Krumlov 0:1 (0:1), TJ Sokol Čížová – TJ Sušice 3:2 (1:1), Tatran Sedlčany – FC Rokycany 1:0 (1:0), Jankov – Motorlet Praha 2:1 (2:0).