Následně pak Viktoria jako první v kraji naskočila do letní přípravy. „Přípravu jsme zahájili podstatně dříve než ostatní týmy,“ poukazoval hrající asistent trenéra Viktorie František Nedbalý.

Viktoriáni tak načali přípravu na nový ročník Fortuna Divize A překvapivě již závěrem června. „Prakticky jsme již ve fázi, kdy se zaměřujeme na taktickou stránku herního projevu,“ narážel Nedbalý na tréninkový náskok oproti jiným týmům.

„Samozřejmě jsme se v úvodu přípravy zaměřili na nabírání kondice a síly,“ připomenul asistent Viktorie, že ani jeho tým nebyl o neoblíbenou část přípravy ochuzen.

Skleník na Zámku Valeč čeká zásadní proměna.
Valeč chystá stavbu skleníku

Viktoriáni neponechávají nic náhodě, když trénují třikrát v týdnu. „Do přípravy se zapojilo osmnáct hráčů včetně nadějných dorostenců. Nějaké posily sice máme v jednání, ale prozatím je vše otevřené, tak uvidíme, jak to dopadne,“ prozradil Nedbalý, že se Viktoria během přestávky poohlíží po případných posilách. Mariánské Lázně čeká v rámci letního drilu zpestření v podobě přátelských zápasů. První dva odehrají již tento týden. První z nich ve fotbalovém azylu ve Františkových Lázních, kde se postaví Viktorie ve čtvrtek 16. července od 18 hodin účastníku německé Bayernligy SV Donaustauf.

„Do utkání půjdeme z plné přípravy, i přesto si budeme chtít vyzkoušet nějaké herní varianty, když šanci dostanou všichni hráči,“ dodal závěrem Nedbalý. Druhé přípravné utkání pak odehrají hráči Viktorie v sobotu 18. července, kdy se představí na stadionu Drmoulu, kde budou hostit od 15 hodin Baník Stříbro, tedy účastníka krajského přeboru Plzeňského kraje.