„Tentokrát jsme vyslyšeli výzvu vrchní sestry dětského oddělení, kde bylo málo hraček, a žádala veřejnost o pomoc. Zprávu jsme přenesli dál na naše fanoušky, aby se do sbírky zapojili,“ vysvětluje manažerka FK Baník Sokolov Petra Božeková Makoňová, jak že se to druholigoví fotbalisté ocitli s krabicemi plnými plyšáků, dalších hraček a nejrůznějších stolních her na dětském oddělení.

A tak se v sokolovské nemocnici postupně otvíraly dveře dětských pokojů a překvapené oči malých pacientů sledovaly zástup s kupou dárků v rukách, v čele s kapitánem A-mužstva Baníku Petrem Glaserem. „Myslím, že to je skvělá věc. Pro nás je maličkost přinést dětem hračky a trošku jim zvednout náladu, když musí ležet v nemocnici, a ještě k tomu před Vánocemi. Za Baník Sokolov mohu říct, že jsme rádi, že u toho můžeme být,“ říká Glaser, kterému při rozdávání vydatně sekundoval brankář Jakub Dvořák a Petra Božeková Makoňová, v doprovodu vrchní sestry Petry Fischerové, mluvčí nemocnice Markéty Singerové, ředitele Jaroslava Kratochvíla a primáře oddělení Luboše Vaňka.

Kynšperský pohár
Kynšperský pohár: Vedoucí trio potvrdilo roli favoritů, Stars přeskočili Falcons

První si z nadílky vybírala Nela. „Já bych si vzala tu hru,“ nechala se nakonec přemluvit. Kačenka o pokoj vedle s radostí už pomalu balila domů, na nečekanou návštěvu zíral spolu s maminkou Martin z Rotavy. Dárky obdržela i Růženka na kojeneckém pokoji, nebo Eliška na mateřském. „Jéé, děkujeme,“ neskrývali potom radost maminka a otec malé Andrejky.
Zástupci fotbalového klubu nebyli v sokolovském Nemosu poprvé. „S nemocnicí spolupracujeme již dlouhé roky na různých úrovních. Každým rokem také organizujeme právě tuto sbírku hraček, první byla již v roce 2013,“ upřesňuje Petra Božeková Makoňová.

Její slova potvrzuje mluvčí sokolovské nemocnice Markéta Singerová. „S fotbalovým Baníkem pravidelně navštěvujeme dětské oddělení naší nemocnice začátkem léta a pak před Vánoci s dárečky pro hospitalizované děti. Rozdáváme tak radost, takové návštěvy vždy potěší nejen děti, ale i jejich rodiče,“ doplňuje.

Letos fanoušci sokolovského Baníku přinesli hračky na stadion při mistrovských utkáních hned dvakrát. „Moc nás těší, že chtějí s námi dělat radost právě těm nejmenším,“ chválí manažerka klubu sokolovské příznivce.
Spokojenost na všech stranách.

Současná Krejcarová lávka v Sokolově
Krejcarová lávka se zbourá. Stavbu nové zaplatí stát