S nekompromisním trenérem Radoslavem Látalem si zřejmě nepadli do oka. Na podzim vstřelil Jiří Mlika v dresu Baníku sice sedm branek, v zimní přestávce byl přesto nucen „odejít" do Mostu. V sobotu se do Sokolova vrátil jako soupeř a na tváři mohl dál produkovat svůj typický úsměv. Spolu s dalším „nechtěným", Tomášem Pilařem, se zapsal do střelecké listiny a zabezpečil tak výhru svého nového týmu. A skupina mosteckých fanoušků také svého hrdinu náležitě oslavovala, „Jirka Mlika kanonýr" znělo z jejich sektoru.

„Pro nás to byl důležitý zápas, chtěli jsme získat tři body a to se nám povedlo," radoval se po utkání Mlika a servítky si příliš nebral. „V prvním poločase na hřišti existovalo jenom jedno mužstvo, a to jsme byli my," má jasno.

A spokojen mohl být nakonec i s děním po přestávce. „Ve druhém poločase se hra sice vyrovnala, ale s přispěním branky Tomáše Pilaře jsme to zkušenostma a držením míče dohráli do vítězného konce. Dnešní utkání se nám velmi povedlo,"  liboval si Mlika.

A pocit zadostiučinění? „Tak určitě, i když jsem na to ani nějak nemyslel. Chtěl jsem dát hlavně gól, protože jsem jich na jaře zase tolik ještě nedal, a tím dotáhnout Most k vítězství," říká.

Povedlo se, sokolovský stadion Mlikovi zřejmě svědčí. „Je to tak. Mně se tady hraje pořád dobře a dneska tomu nebylo jinak. Na tenhle zápas jsem se hodně těšil a dopadlo to nejlépe, jak mohlo," uzavírá tradiční střelec ohlédnutí za vítězným duelem, který Mostu zabezpečil díky klopýtnutí Třince druhou fotbalovou ligu i pro příští sezonu.