Fotbalisté 1. FC Karlovy Vary vedli o poločase nad Ovčáry už 2:0. Hosté ale stačili ve 13. kole ČFL vyrovnat a už sahali po bodu. Dvacet vteřin před koncem klání se dokázal prosadit Jiří Mlika a vystřelil pro domácí borce tři body.

Utkání začalo dobře pro domácí tým. Už v 7. minutě vstřelil branku Jaroslav Šilhan, ta ale nemohla být uznána pro ofsajd. Vysoké tempo hry pokračovalo a o pět minut později už mohl Šilhan slavit regulérní trefu. Po půlhodině hry musel střídat domácí kapitán Karel Tichota, který si poranil kotník. Pásku převzal Šmrha a na hřiště se podíval Dominik Vu.

Do přestávky měli domácí velké množství akcí, ale využili pouze jedinou. Po pár rychlých přihrávkách se k míči dostal Benda, který se řítil sám na brankáře. V zakončení si počínal jako starý mazák a střelou podél brankáře k tyči navýšil vedení.

Po přestávce se nad dvorským hřištěm stáhla mračna a začalo pršet. Déšť byl jako živá voda pro hosty z Ovčár. V 63. minutě snížil kapitán hostí Stanislav Ondrák. O pouhých šest minut později přišla pohroma pro domácí tým. Do protipohybu domácího brankáře Dvořáka se trefil Petr Hyka.
Když se uklidnilo nebe nad karlovarským stadionem, vrátili se k taktovce hry domácí. Obrovský tlak využil až v té nejzazší chvíli domácí Jiří Mlika. Po jeho trefě ukončil rozhodčí zápas a útočník sokolovského Baníku tak rozhodl o třech bodech pro Karlovy Vary.

K. Vary – Ovčáry 3:2


Poločas: 2:0. Branky: 12. Šilhan, 42. Benda, 90. Mlika - 63. Ondrák, 69. Hyka. ŽK: 1:3 (Vu – Pávek, Röth, Hašler).
Karlovy Vary: Dvořák I - Dvořák II, Tichota (29. Vu), Kura, Šilhan, Hrubý, Šmrha, Mlika, Nerad, Benda (59. Němec), Prückner.
Ovčáry: Pávek - Chalupa, Ondrák, Studený, Svoboda, Maršner, Horák, Hyka, Cigánek (62. Cousenc), Hašler, Röth (89. Müller).

Vladimír Koča