Po více než třech měsících uvidí diváci v Sokolově svůj druholigový tým. Fotbalisty Baníku Sokolov totiž čeká první utkání jara na domácím hřišti. A na sokolovském trávníku se zřejmě odehraje pořádná bitva. Baník hostí sedmé Znojmo a nečeká ho jednoduchý zápas. Jihomoravané v prvním kole jara vyprovodili Zlín 4:1, naopak sokolovští hráči neuspěli v Brně.

„Určitě to musíme hodně změnit, protože v Brně to byla malá tragédie,“ říká na úvod asistent Jiří Neček. Jenže kádr Sokolova se opět zúžil. Oproti zápasu na hřišti Zbrojovky přišel Baník o dalšího hráče, vykartovaného Vondráčka. „Je to pro nás samozřejmě nepříjemné, ale na tohle jsme se s Radkem Látalem nikdy nevymlouvali,“ pokračuje sokolovský asistent, který chce mužstvo semknout a dosáhnout tří bodů. „Musíme se dát pořádně dohromady a odjezdit to. Už kvůli divákům. Taky tam vložit srdíčko, bez toho to nejde,“ upozorňuje Neček.

V Sokolově mají o sobotním soupeři řadu poznatků, které se budou snažit využít. „Máme je natočené na videu, víme, jak hrají. Jsou kompaktní, rychlí. V obraně dominuje Yonov. Mají tam v záloze Vašíčka z Olomouce, kterého jsme také chtěli, ale vzhledem k rodinným důvodům jsme ho nijak nelámali,“ přibližuje asistent Baníku.

Poslední vzájemné duely však vždy vycházely lépe hostům. Na podzim ve Znojmě vyhrál Baník 1:0, naopak před rokem se z výhry 2:1 radovali hráči z jihu Moravy. „Jsou teď v pohodě, mají velkou kvalitu, ale my se je pokusíme zlomit,“ slibuje Neček.

Vadit by neměl ani kluzký terén. „Já osobně ho mám radši, hra je rychlejší, má větší spád. Myslím, že to bude jedno z kvalitnějších utkání,“ věří Látalův asistent Jiří Neček.

Zápas začíná v sobotu v tradičních 10.15 hodin a sokolovský klub, jak se ostatně stalo zvykem, nezapomíná na své fanoušky. Pro ty je připravena opět vylepšená poločasová soutěž. Baník se bude muset rovněž obejít bez stále zraněného Josefa Dvorníka.