. Ambiciózní nováček krajské 1.B třídy přehrál tradičního účastníka této soutěže a brankami Jana Titěry a Ondřeje Galajdy porazil zkušeného protivníka z Karlovarska TJ Vojkovice v poměru 2:0.

Na hřišti v Krajkové byla v neděli sláva veliká. Historická premiéra Dynama v krajské soutěži přinesla dobrou hru a první tři body do tabulky za vítězný výsledek.

Pro historicky první start v „kraji" zvolili dynamovci slušivé světle fialové dresy a duel proti modrobílým Vojkovicím začali ve velkém stylu. Když na věži nedalekého chrámu odbila třetí hodina odpolední, rozehrál ve středovém kruhu Titěra míč na fotbalového veterána Radka Nováka a Krajkováci se bez bázně a hany pustili do svých prvních útoků.

Domácí zahájili hru z mírně se svažující strany hřiště, hosté šli do boje ve směru od lesa, tedy nahoru.

V zimní soutěži FAČR vyhrané originál míče zn. Puma (5 kusů) byly vytaženy z vitríny, poprvé byly použity pro hru a přinesly štěstí. Domácí začali duel náporem. Úvodní střely Titěry, Galajdy a pumelice Lukeše si svůj cíl nenašly, ojedinělý protiútok hostí zakončil Vorel ranou vysoko nad.

Po úvodním gólu se více než stovka přihlížejících diváků rozjásala ve 28. minutě. To Jakub Švandrlík, zvaný Baroš, rozehrál parádní technickou akci, při níž Pleier přiťuknul míč Janu Titěrovi, který pohodlnou dorážkou zblízka do odkryté branky vstřelil historicky první gól Dynama Krajková v krajské soutěži a otevřel skóre na 1:0.

Chvíli nato domácí brankář na záskok Martin Nohejl zneškodnil prudký trestňák Krejsy a další ošemetnou situaci spolehlivě vyřešil i po ostrém centru Kučery v závěru 1. půle zápasu.

Krátce po změně stran se po dlouhém nákopu stopera Ďuriše řítil sám na brankáře „Baroš" Švandrlík, ale gólman hostí ho vychytal.

Vojkovice ve snaze vyrovnat pořádně zabraly směrem dopředu, ale začínala jim propadat defenziva. Ofenzivní nájezdy domácích byly čím dál nebezpečnější. V 70. minutě dynamovci své vedení pojistili. Na dlouhý míč z obrany se rozběhl Petrák, přihrál do palebné pozice Galajdovi, který ostrou ranou k bližší tyči propálil gólmana a zvýšil na slibných 2:0. Tento stav už zůstal konečný, byť si oba týmy vytvořily ještě další nadějné šance, ale neproměnily je.

V 78. minutě brejk Švandrlíka ztroskotal na brankáři Matouškovi a ve své superšanci selhal i Petrák.

Mezitím vojkovický Nagy hlavičkoval vedle a zbloudilý centr Vorla doplachtil na břevno krajkovské branky.

Od Vojkovic se očekávalo víc, ale zřejmě byly zaskočeny dobrou hrou domácích. Hru Krajkové usměrňovali zkušení hráči Ďuriš, Maršík, Novák a Lukeš. Útočná aktivita a střely mladých pušek pak duel rozhodly. Jistotou v brance byl univerzál Nohejl, který udržel čisté konto. Vítězství domácího týmu je proto naprosto zasloužené a bylo tím nejlepším dárkem divákům i trenérovi k jeho 41. narozeninám.

Dynamo Krajková - TJ Vojkovice 2:0 (1:0).

Branky: 28. Titěra, 70. Galajda. Rozhodčí: R. Kozák J. Vasilko, M. Francůz. ŽK: 1:1 (59. Švandrlík 59. Kučera). Diváků: 110.

Krajková: Nohejl Svoboda, Maršík (60. Petrák), Ďuriš (66. Lorenc), Plátenka Galajda, Lukeš, Švandrlík Titěra, Novák, Pleier ml. Trenér Petr Pleier starší. Vojkovice: Matoušek Levko, Denčev, Řáda, Garaj Tokár (85. Királyi), Nagy, Klofanda, Krejsa ml. (46. Kypta) Vorel, Kučera. Trenér: Miroslav Krejsa starší.

Tuto neděli hraje Krajková znovu doma, a to s Ostrovem B, s výkopem v 15 hodin. -mih-