„Šli jsme do zápasu s tím, že chceme hrát co nejdéle bez obdržené branky a udržet Vary v nejistotě,“ narážel kapitán Viktorie Michal Drahorád na předzápasový cíl, se kterým Mariánské Lázně na dvorský pažit nastupovaly.

Jenže zůstalo jen u přání týmu z Chebska. Slavia totiž dvakrát během úvodních deseti minut gólově udeřila a s hosty to nevypadalo příliš dobře. „V 10. minutě to bylo 2:0 pro domácí a podle mě bylo už v tu chvíli po zápase,“ smutně poznamenal ke dvěma inkasovaným brankám Drahorád.

Výběr pod taktovkou trenéra Stanislava Purkarta nesložil zbraně a bojoval, ale svatyně Slavie byla pro něj zakletá. „Poté jsme naši hru otevřeli, což je proti takovému týmu, jako jsou Vary, smrt. Za stavu 2:0 jsme sice ještě nastřelili tyč a ještě jsme mohli vstřelit gól po kombinaci Holuba se Sadílkem, ale třetí gól Varů nás definitivně pohřbil,“ narážel na definitivní zlom v utkání Drahorád.

Krajské divizní derby nevyšlo hráčům Mariánských Lázní (v bílém) podle jejich představ, když museli skousnout potupnou prohru 0:6.Zdroj: Deník / Seifert Daniel

Pro výběr z Chebska to tak byla hodně zničující porážka. „Je smutné, že se prakticky celý týden připravujeme na to, jak uhlídat Geňa s Psohlavcem, a oba v tomto zápase dali hattrick,“ zlobil si kapitán Mariánských Lázní. Zklamání a smutek po skončeném zápase zahltily kabinu Mariánek a nebylo divu.

„Chtěli jsme do zápasu jít s tím, že budeme od začátku soupeře napadat a snažit se hrát aktivně, ale rychlé dva góly nás pohřbily a Vary už pak hrály, co potřebovaly. Nemyslím si, že jsme herně v poli úplně propadli, ale fotbal se hraje na góly a góly padají ve vápně, a tam jsme totálně propadli, a to jak směrem dopředu, tak dozadu. Vary zaslouženě vyhrály a my jeli domů s debaklem,“ uzavřel hodnocení neúspěšného derby Drahorád.

Varská Slavie se po výhře udržela na první příčce, Mariánské Lázně si drží v divizi příčku osmou.