„Jsme moc spokojeni, že jsme vše zvládli bez problémů, navíc nám přálo i počasí,“ pochvaloval si po turnaji předseda karlovarské Slavie Stanislav Štípek. „Nejen tímto turnajem jsme chtěli zpopularizovat v lázeňském městě fotbal a vylepšit mu reputaci,“ připomněl jeden z cílů, se kterým Slavia do turnaje šla.

Povedlo se. Mezinárodní turnaj, kterého se zúčastnilo osmnáct výběrů z Německa, Slovenska, Dánska, Anglie a Česka, totiž sklidil velký úspěch.

Memoriál Jiřího Feureisla přetavily v triumf naděje Manchesteru United.
OBRAZEM: Manchester United v Česku. Vycházející hvězdy nedaly nikomu šanci

„Překvapilo nás, kolik jsme zaznamenali na první ročník našeho turnaje pozitivních reakcí od všech týmů, když si někteří činovníci mysleli, že jsme pořádali turnaj již podesáté,“ neskrýval radost šéf Slavie, pod jehož taktovkou se staralo o hladký průběh turnaje několik desítek dobrovolníků.

Pozici favorita potvrdil v lázeňském městě výběr Manchesteru United, který po zásluze dosáhl na vítěznou trofej. „Moc si vážíme, jak Manchester United, který k nám přivezl TOP výběr, k účasti na turnaji přistoupil,“ připomněl předseda Slavie přátelskou atmosféru, kterou nejen fotbalové naděje Manchesteru během turnaje rozdávaly. Na turnaji se představily také fotbalové naděje karlovarské Slavie.

„Pro kluky to určitě byla velmi dobrá konfrontace, když odehráli několik zajímavých zápasů, kdy několikrát byli blízko k zajímavému výsledku. Velmi dobře pak zachytal náš gólman Shamil Eldashurev, který byl navíc vyhlášen nejlepším brankářem turnaje,“ poukazoval Štípek.

Manchester United se střetl na závěr s výběrem OFS Karlovy Vary.
PODÍVEJTE SE: Manchester United se střetl na závěr s výběrem OFS Karlovy Vary

Po oba dny se odehrál turnaj za doprovodu skvělé atmosféry. „Ta byla úžasná,“ potvrdil Štípek. „Vesměs se o ni postarali rodiče, kteří vytvořili hráčům nezapomenutelný zážitek,“ poukazoval Štípek. Turnaj se však těšil zájmu i z vyšších pater, když do lázeňského města zamířil předseda FAČR Petr Fousek či předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser. Podpořit fotbalové naděje dorazila na drahovický stadion také primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

„Jsme moc rádi, že si našli chvilku v nabitém programu a na turnaj dorazili,“ chválil si Štípek vzácné návštěvy prvního ročníku. To ale nebylo vše. Slavnostní vyhlášení zpestřily svou účastí fotbalové legendy karlovarské Slavie Jiří a Petr Divišové, dále pak Horst Siegl. „Individuální ceny jsme pojmenovali po úspěšných bývalých hráčích Slavie a jsme moc rádi, že přišli hráčům předat ocenění,“ upozorňoval Štípek. Na karlovarský turnaj se po jeho skončení hrnuly pochvaly a uznání ze všech stran.

Patnácté výhře Dvorů přihlížely fotbalové legendy.
FOTOGALERIE: Patnácté výhře Dvorů přihlížely fotbalové legendy Sparty

„Určitě jsme si dali laťku vysoko, ale věřím, že tento standard, který jsme si nastavili, udržíme,“ přeje si šéf slávistického klubu. „Už přemýšlíme nad druhým ročníkem a chtěli bychom z turnaje udělat tradici pro výběry U10, chtěli bychom, aby se stal vždy součástí zahájení lázeňské sezony,“ dodal na závěr Štípek.