Technicky dobře vybavený fotbalista s instinktem zabijáka přišel do lázeňského města z Teplic a svým výkonem a hlavně třinácti góly notně přispěl k prvnímu místu, které Slavia B po podzimní části I. A třídy obsadila.

Do lázeňského města jste zamířil z Teplic, co tomu předcházelo?
Úspěšně jsem zakončil střední školu a poté jsem se chtěl vrátit domů a hrát tam fotbal. Na konci sezony v Teplicích jsem dostal nabídku, jestli nechci absolvovat letní přípravu s A-týmem karlovarské Slavie, tak jsem neváhal a šel to zkusit, pro mě to byla další velká zkušenost a motivace.

Po přípravě jste však zamířil do karlovarské rezervy…
Celý život jsem hrál pouze mládežnické soutěže, takže mi chyběly potřebné zkušenosti v kategorii mužů. Přeci jen je to velký skok, proto jsme se domluvili s trenérem a vedením Slavie, že půjdu nasbírat zkušenosti do rezervy a postupem času se připojím do áčka.

Rozhodnutí to bylo velmi dobré, když se vám v rezervě dařilo, patřil jste v I. A třídě k oporám týmu…
Na to, že jsme měli hodně mladý tým, který vesměs tvořili dorostenci, tak jsme si vedli až na některé menší výpadky velmi dobře. Vytvořili jsme super partu a to se promítlo i na hřišti, čímž jsme dosáhli na první místo. Jestli jsem byl opora, tak to je otázka pro trenéra (úsměv).

Během první poloviny soutěže jste zatížil konta soupeřů třinácti góly…
Samozřejmě jsem hodně rád, že to tam padalo, ale člověk nikdy nesmí být sám se sebou spokojený. Určitě jsem mohl vstřelit více branek, ale jsem rád, že jsem týmu pomohl alespoň třinácti góly. Za to však také patří poděkování spoluhráčům, bez kterých by to zcela jistě nešlo.

V čem jste jako tým během první poloviny soutěže dominovali, a naopak co budete muset zlepšit?
Naší silnou stránkou byla fyzička, uběhali jsme většinu našich soupeřů a to v některých zápasech rozhodlo. Dále jsme se prezentovali velmi slušnou kombinační hrou a většinu zápasů jsme dominovali na míči. Naopak protože jsme mladý tým, chtělo by to ještě vypilovat taktiku, která nám dělala během utkání v některých pasážích problémy, ale asi to bylo dáno, že nám chybí zkušenosti.

Po právu patříte k nejžhavějším kandidátům na postup do krajského přeboru, ale poslední slovo neřekly ani ostatní týmy…
Nesmíme koukat okolo sebe, musíme se soustředit pouze na sebe. Máme dobře rozehranou soutěž, i když jarní část bude náročná, tak pevně věřím, že se na konci budeme radovat z postupu.

Slavnostní předávání ocenění vybraným hasičům.
FOTO: Vybraní hasiči obdrželi medaile za věrnost