„Vstup se nám opět povedl, rychlý gól nás dostal na koně,“ mohl být spokojen sokolovský kouč Pavel Horváth.

Poté se do hry dostali také hosté, kteří hrají o bytí a nebytí. „Malinko jsme potom zalezli, nechali jsme Frýdek hrát, hra se vyrovnala,“ přiznal trenér Baníku. Hosté se několikrát dostali do blízkosti Belaňovy branky. „Bohužel nic jsme nedotáhli do konce,“ litoval lodivod „válcířů“ Martin Pulpit.

Krátce po přestávce pak sebral Frýdku-Místku myšlenky na obrat domácí Vávra, který zvýšil na 2:0. „Do druhého poločasu jsme opět vstoupili šťastněji, dali jsme druhý gól, myslím, že tím bylo utkání rozhodnuté,“ říká Horváth. „Po přestávce jsme to zkusili na dva útočníky, dali jsme tam šanci mladším hráčům, myslím, že opravdu nezklamali, na rozdíl od hráčů, kteří nám měli přijít pomoct z ligy. Jejich výkonností jsem hodně zklamán a divím se, co se dneska ještě může živit v první lize,“ zůstal věren své pověsti kouč Frýdku, který bez obalu kritizoval výkon některých svých svěřenců.

Vzhledem k víkendovému zřejmě rozhodujícímu duelu s Ústím poslal Martin Pulpit v Sokolově do hry nekompletní sestavu. „Osm hráčů jsme měli pod kartami, čtyři z nich jsme nechali odpočívat, dostali tak šanci jiní hráči,“ potvrdil kouč Frýdku. „I pro nás bylo trošku překvapením, že soupeř šetřil některé hráče. Evidentně dostali šanci mladší hráči, kteří teprve začínají a nebyli tak nebezpeční, jako by byli hráči, co hrají pravidelně. Bylo nás ale jedenáct na jedenáct,“ připomněl Horváth.

Na hře svého týmu přes pohodovou výhru našel trenér Baníku stále řadu nedostatků. „Jsme samozřejmě rádi za výhru, definitivně jsme se zachránili. Byla tam ale spousta věcí, které nebyly úplně dobré, a určitě máme na čem pracovat,“ upozornil.

Horváth se také musel vyjádřit k výkonu Vojty Machka, který kvůli absenci svých spoluhráčů musel nastoupit na stoperu. „Předvedl skvělý zápas, přitom to pro něj nebylo nic jednoduchého. Čekali jsme tam sice vyššího hráče, ale na to, že to v podstatě nikdy nehrál, tak to odehrál úplně s přehledem. Soupeř tam měl náznaky, ale žádný z nich nepřerostl ve vyloženou šanci,“ chválil Horváth.

Pro další tři body se sokolovští fotbalisté vypraví do Vítkovic, které rovněž bojují o záchranu. Hraje se v neděli ve 13.15 hodin.

Jedenáctou výhru slavil v domácím prostředí Ostrov (v pruhovaném), když sestřelil Nejdek (v červeném)  v poměru 7:0.
Ostrov sestřelil v derby nejdecký FK, k návratu do divize mu chybí jen bod