"Fotbalový klub FK Baník Sokolov se neztotožňuje s obsahem glosy, uveřejněné v Sokolovském deníku. Uvedený článek navozuje pocit strachu a paniky z nadcházejícího domácího utkání s Baníkem Ostrava, zejména z příznivců ostravského klubu. Náš klub přípravu utkání v žádném případě nepodceňuje a ve spolupráci s Policií ČR, Městskou policií Sokolov a městem Sokolov se již několik týdnů intenzivně připravuje na toto rizikové utkání. Byly provedeny stavební úpravy a navýšení kapacity sektorů pro hosty, byly vybudovány kamerový body, uzavřen heliport a přilehlá cyklostezka, došlo k adekvátnímu navýšení pořadatelské služby, zvýšen počet pokladen a také jsme všechny důležité informace včas zveřejnili tak, aby se široká veřejnost mohla s přijatými opatřeními seznámit. Všechny kroky jsme také diskutovali s FC Baník Ostrava. Cílem všech opatření nejen uvnitř stadionu, ale také ve městě, je maximálně eliminovat případná rizika střetu fanoušků a zajistit, aby tento divácky atraktivní duel proběhl bez potíží. Chci věřit tomu, že veškeré investice, které odpovídají charakteru a povaze tohoto utkání, splní svůj účel. Odmítáme připustit, že bychom uměle vytvářeli situace, které by investice vložené do zabezpečení utkání měly ospravedlnit. Doposud se fanoušci Ostravy chovali seriózně a převládala sportovní podpora. Pevně věřím tomu, že i na našem stadionu tomu bude stejně a všichni budeme převážně pozitivně vzpomínat na DERBY BANÍKŮ."

                                                                                                                                                Ředitel FK Baník Sokolov Tomáš Provazník


Uvedená glosa ze 3. listopadu:

Na víkend opusťte Sokolov, přijede Baník Ostrava

Vyrabované obchody, převrácená auta, znásilněné ženy. Alespoň, že se hraje o víkendu a zůstanou tak ušetřeny děti v mateřských školkách. To je předobraz sobotního dění v Sokolově. Do města se totiž chystá zřejmě nejstrašnější invaze od dob třicetileté války. Přijedou ti nejhorší z nejhorších fotbaloví fanoušci Baníku Ostrava.

Tak to alespoň vypadá podle některých informačních kanálů a bezpečnostních opatření. Na ty město vyčlenilo 150 tisíc korun, nasazeny budou stovky policistů, včetně psovodů, pořádkové jednotky, použit bude kamerový systém. To se vyrovná nákladům na derby ostravského klubu s Opavou, či prestižní boje se Spartou Praha, kde proti sobě stojí stovky znesvářených fanoušků.

Ale Sokolov? Ten sice „chachaři" milovat nebudou, podle hesla „Baník je jenom jeden", ale domácí desetičlenný kotel bude hostům spíše k pobavení. Chuligáni z Bazalů tak nebudou mít na západě Čech soupeře, samozřejmě, tak jako jinde s výjimkou možných provokatérů. Pro hostující fanoušky je sobotní zápas spíše „oddychovka". Navíc Baník ze Slezska nebude úplně v nepřátelském prostředí. Velkému klubu z Ostravy jsou v Sokolově nakloněni díky hornické spolupatřičnosti mnozí, k tomu patří město do spádové oblasti bývalé Rudé Hvězdy Cheb, jejíž fans nedávno oslavili 35 let družby právě s Baníkem Ostrava. Příjezd většího "bratra" si tak nenechá ujít i řada „veteránů" někdejších fanoušků prvoligové „Hvězdy", nejen z Chebu, ale z celého Karlovarského kraje, Sokolov nevyjímaje.

Zdá se, že sokolovský klub je si toho vědom. Od začátku ve svých proklamacích odmítl použití zbytečných represí, nebo omezení vstupu příznivcům Baníku Ostrava. Naopak, sektor pro hosty byl zvětšen na 600 míst a „normálové" z řad fanoušků „Slezské", kteří nebudou chtít směřovat do kotle, mohou za určitých podmínek využít ke sledování hry i jiných míst na stadionu.

Věřme, že při nákladných bezpečnostních opatřeních nebude nějaký problém „vzniknut", tak, aby vynaložené prostředky byly nějak ospravedlněny.